Реанімація троянд навесні: що зробити, якщо кущі почорніли

Сад і город

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Фото: semena.in.ua

Ваші троянди приноситимуть радість пишним цвітом

Багато людей, які обожнюють порпатися у квітнику, цієї весни були, м'яко кажучи, шоковані. Адже багато кущів троянд почорніли. Але не варто панікувати та викопувати рослини. Існує чудовий спосіб “оживити” почорнілі квіти. Правильні дії та відповідні добрива подарують пишні квіти.

Розкішні квіти можна реанімувати. Як це робити правильно, крок за кроком, розповідає телеграм-канал Наша дача. Зберігайте собі рецепт, щоб завжди знати, як діяти у такій ситуації.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Рецепт реанімації троянд

🥀Насамперед обрізаємо всю чорноту до здорової світлої тканини. Перевіряємо зріз - він має бути світлим, без темних плям.

🥀Грунт навколо кущів розпушуємо і додаємо “смачної” органіки - гною чи біогумусу. Щоб коли троянда прокинеться, у неї одразу було гарне харчування.

🥀 Троянду накриваємо парником.

🥀 Проливаємо Пастою Аміносіл з янтарною кислотою та хлорелою - 60-70 г на 5 л води. Бурштинова кислота у поєднанні з амінокислотами та хлорелою – є найпотужнішим стимулятором. Потрібно приблизно 2-3 л на 1 троянду.

🥀Через тиждень проливаємо розчином сульфату магнію 25 г на 10 л води. Це потужний препарат провокує стрімкий ріст, він змусить троянду випустити базальні пагони, які їй так потрібні.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про помилки , які допускають городники. Через них троянда може стати шипшиною.