Дайте смородині лушпиння - і вона віддячить щедрим врожаєм: яке добриво любить кущ

Сад і город
1 145

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

24 канал / Смородина любить різні добрива

Смородина віддячить за підживлення

Ми розповідали про вдале добриво для томатів. Тепер розповідаємо, чим та як підживити смородину.

Щоб отримувати щедрі врожаї цих чудових ягід, важливо правильно за ними доглядати, а особливо – підгодовувати в період достигання. Детально розповіли на порталі “Порадниця”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Органічні добрива

Курячий послід

Розчин готується з пропорції 1:10. Настоюється під кришкою протягом тижня, а потім розбавляється такою ж кількістю води.

Зола

На один кущ можна дати 200 г попелу або приготувати настій: на відро води додається 3-літрова банка золи, все перемішується та накривається кришкою. Настоюється 2 дні. Після цього 1 л розчину розбавляється 10 л теплої води й використовується для поливу кущів.

Лушпиння картоплі

Це чудове джерело калію, який так необхідний смородині. Лушпиння можна просто засипати під кущ або подрібнити та закомпостувати.

Крохмаль

Розчин готується з розрахунку 2 ст. л. крохмалю на 10 л води. Залишається настоюватися протягом доби.

Зелене добриво

Настій трави – чудовий спосіб підживити смородину. Для його приготування подрібнену траву заливають водою та залишають настоюватися протягом декількох днів.

Розчин дріжджів

100 г свіжих або 30 г сухих дріжджів та 60 г цукру розбавляються у 10 л теплої води. Настоюється 2 дні в теплому місці. Перед використанням розчин розводиться водою 1:10.

Мінеральні добрива

  • Суперфосфат - 20-30 г на кв.м пристовбурного кола або 1 ст. л. на 10 л води.

  • Калімагнезія - 50-70 г на 1 кущ або 20-30 г на 10 л води.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Підгодовувати смородину рекомендується 2-3 рази на сезон: навесні, під час цвітіння та після збору ягід. Також ми розповідали про вдале підживлення для огірків.