Один продукт з вашої кухні прожене грізного шкідника з саду: дерева скажуть вам “спасибі”

Сад і город
1 896

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

ШІ / Як олію допоможе в саду

Як боротися з мурахами та попелицею

Ми розповідали, які добрива не варто змішувати між собою. Тепер ділимось цікавим лайфхаком, який допоможе вам позбутися шкідників на деревах.

З появою молодих пагонів на деревах з'являється й незваний гість - попелиця. А якщо її ще й не було, то мурахи з радістю принесуть її з інших рослин. Боротися з шкідниками без хімії буває складно, тому на порталі “На ПЕНСІЇ” розповіли про дієвий метод - ловчі пояси на стовбурах дерев.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Вам знадобиться стара футболка або майка, нерафінована олія та поліетиленова плівка (за бажанням). Наріжте футболку або майку на смужки шириною 5-7 см.

Рясно просочіть тканинні смужки нерафінованою олією. Чим ароматніша олія, тим краще буде відлякувати шкідників. Обмотайте стовбур дерева просоченою олією смугою тканини. Переконайтеся, що тканина щільно прилягає до стовбура, не залишаючи зазорів. Регулярно, у міру підсихання, додавайте олію на тканину.

Щоб ловчий пояс не псувався під впливом сонця та опадів, можна зробити для нього своєрідну "спідницю-парасольку". Обмотайте стовбур дерева кількома шарами поліетиленової плівки. Низ плівки щільно обв'яжіть смужками тканини, просоченої олією. Потім виверніть верхню частину плівки навпроти вниз, щоб вона прикривала ловчий пояс.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Це простий, доступний та ефективний метод у боротьбі з мурахами та попелицею. Також ми розповідали, як правильно формувати томати.