Попелиця сама втече з городу: найкращі методи, перевірені поколіннями дачників

Сад і город

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

ШІ / Як позбутись попелиці

Позбавляємося попелиці на ділянці

Ми розповідали, як прогнати слимаків з городу. Ще один грізний ворог, який може позбавити вас від врожаю - попелиця.

Важливо вчасно вжити заходів для знищення шкідника. Існує багато ефективних народних методів боротьби з попелицею, які не шкодять рослинам та довкіллю. Разом із порталом “На ПЕНСІЇ” розповідаємо про декілька з них.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Обробка мильним розчином

Це один з найпростіших та найдоступніших методів. 100 г господарського мила або 300 г дьогтярного мила, 10 л гарячої води. Розчиніть мило у гарячій воді та ретельно перемішайте. Обприскуйте рослини цим розчином раз на 5-7 днів, до повного знищення шкідника.

Настій часнику

Часник має сильний неприємний запах для попелиці, тому його часто використовують для боротьби з нею. Вам знадобиться:15 часникових стрілок, 100 г часнику, 10 л гарячої води. Подрібніть часник та часникові стрілки, залийте гарячою водою та настоюйте протягом декількох днів. Процідіть настій та обприскуйте ним рослини раз на 3-4 дні.

Розчин нашатирного спирту

Нашатирний спирт також має неприємний запах для попелиці та інших шкідників. Візьміть 50 мл нашатирного спирту та 10 л води. Розчиніть нашатирний спирт у воді та ретельно перемішайте. Обприскуйте рослини цим розчином раз на 7-10 днів.

Настій червоного перцю

Червоний перець має пекучий смак, який відлякує попелицю. На 50 г червоного меленого перцю візьміть 1 л води. Залийте перець водою та настоюйте протягом 2 годин. Процідіть настій, розбавте 10 л води та обприскуйте ним рослини раз на 4-5 днів.

Настій цибулі

Цибуля також має неприємний запах для попелиці. Вам знадобиться кілька головок цибулі, цибулиння, 1 л води. Подрібніть цибулю та цибулиння, залийте водою та настоюйте протягом 5 годин. Обробку проводьте раз на 3-4 дні.

Настій хвої

Хвоя сосни містить фітонциди, які шкідливі для попелиці. На 1 кг хвої сосни беремо 4 л води. Залийте хвою водою та настоюйте протягом 7 днів, щодня перемішуючи. Розведіть настій водою у співвідношенні 1:1 та обприскуйте ним рослини раз на 5-7 днів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Перед використанням будь-якого з цих методів рекомендується протестувати розчин на невеликій ділянці рослини, щоб переконатися, що він не шкодить їй. Також ми розповідали, чому з’являються темні плями на томатах.