Бур’ян з вашого городу може врятувати врожай: хитрий засіб розумних дачників

Сад і город

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

ТСН / Добриво для городу

Ефективне добриво з кропиви

Ми розповідали, як приготувати дешеве добриво для малини. Тепер ділимось цікавим методом підживлення, про який знають досвідчені дачники. 

Для цього знадобиться бур’ян з вашого городу, а саме кропива. З неї можна приготувати чудове добриво. Як це зробити, розповідаємо разом із Ukr.Media.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ця настоянка збагачує ґрунт макро- та мікроелементами, такими як азот, калій, кальцій, фосфор, залізо та інші. Вона стимулює ріст та розвиток рослин, підвищує стійкість до шкідників та хвороб.

Як приготувати добриво з кропиви?

  1. Вам знадобиться половина відра свіжої кропиви, така ж кількість води, а також дві столові ложки сечовини. Наріжте кропиву та заповніть нею половину відра. Залийте кропиву водою.

  2. Додайте дві лодки сечовини і ретельно перемішайте. Накрийте відро кришкою або поліетиленом та поставте у темне місце на 10 днів.

  3. Після 10 днів залишиться лише процідити настій та розвести його такою з кількістю води.

Цим настоєм слід поливати рослини під корінь, уникаючи попадання на листя. Добриво абсолютно органічне, тому його можна використовувати впродовж усього сезону вегетації 1 раз на 7-10 днів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Залишки кропиви після приготування настою можна не викидати, а закопати в ґрунт. Також ми розповідали, що робити, якщо баклажани у теплиці не дають зав’язей.