Як за місяць отримати пишний кущ гортензії: секрет розкрито — вся справа в підгодівлях

Сад і город

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Пишній цвіт гортензії - головні секрети вирощування. Фото: Ботанічка

4 головні підживлення, які допоможуть здійснити мрію і все літо насолоджуватися пишним цвітом

Гортензія — неймовірної краси багаторічна квітка, яка цвіте та радує око протягом всієї весни та літа, якщо за нею правильно доглядати. Щоправда, для цього потрібно знати і як її обрізати, і коли та чим підживлювати для пишного цвітіння.

Якщо хочете виростити фантастичний кущ гортензій максимально швидко, ловіть поради від UkrMedia. З ними вам усе вдасться — і буквально за місяць ви вже будете насолоджуватися пишним цвітінням яскравого куща гортензій! 🌸

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

4 головні підживлення гортензії для пишного цвітіння

  1. Щойно висадивши кущ гортензії, напоїть його таким розчином: у невеликій кількості води розводимо 5 г кальцієвої селітри та 5 мл гумі Кузнєцова; далі розчиняємо цю суміш у 5 л води і обережно поливаємо квітку під корінь.

  2. Друге підживлення дуже важливе для формування квітів — його проводять до зав'язування бутонів. Готуємо такий розчин: добриво з формулою 13/40/13 + 5 г мікроелементів + вода + 2 грами бурштинової кислоти. Все це також заливаємо до 5 л чистої води і проводимо полив під корінь.

  3. На цей раз потрібно взяти мікродобриво під назвою хелат заліза (6%). Беремо 5 г і розчиняємо у воді, додаємо 2 г бурштинової кислоти. Знову переливаємо все до 5 л води і проводимо полив гортензії під корінь. Окремо потрібно провести ще й обробку куща по листку: для цього беремо 5 г хелату заліза 6% + 5 л води.

  4. Для останнього підживлення потрібно взяти добриво з формулою 20/20/20 (10 г), яке розводимо невеликою кількістю води і після цього знову розчиняємо отриманий розчин у 5 л води. Поливаємо під корінь — і чекаємо на фантастичний результат!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як виростити трояндовий кущ із маленької гілочки. З цими простими порадами вже наступного року він потішить вас пишним цвітінням!