Чому огірки виростають неапетитними кривульками: що зробити, щоб цього не сталося

Сад і город

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

ШІ / Чому огірки виростають кривими

Секрети вирощування солодких та рівних огірків

Ми розповідали, чому листя огірків сохне. Тепер ділимось порадами, які допоможуть вам запобігти тому, щоб плоди виросли гіркими та покрученими.

Це поширена проблема, яка псує враження від багатого врожаю. Втім, дотримуючись декількох простих правил, ви зможете виростити солодкі, хрусткі та красиві огірки, які стануть окрасою вашого столу. Детально розповідаємо разом із ProstoWay.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Оберіть правильне місце та регулярно поливайте

Огірки люблять сонячні місця та легкий, вологий ґрунт Уникайте ділянок з застоєм води та тіні. Використовуйте лише теплу воду, уникаючи холодної. Регулярність поливу особливо важлива під час цвітіння та плодоношення.

Подбайте про родючість ґрунту

Огірки потребують органічних добрив. Не нехтуйте сульфатом калію, який допоможе зберегти врожайність. З початком плодоношення додайте азотовмісні добрива для підтримки росту кущів.

Мульчування та прополювання

Мульчування ґрунту допоможе зберегти вологу, захистити коріння від перегріву та придушити ріст бур'янів. Бур'яни - це не лише негарно, але й шкідливо для огірків, адже вони забирають поживні речовини з ґрунту. Регулярна прополка допоможе зберегти здоров'я ваших рослин.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дотримуючись цих простих правил, ви зможете виростити не тільки смачні, а й красиві огірки. Також ми розповідали, чому не варто поливати картоплю.