Встигніть дати це буряку в липні - і врожай буле неймовірним

Сад і город

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

ШІ / Встигніть дати коренеплодам це добриво

Секрети солодких коренеплодів

Ми розповідали, як прогнати комах з ділянки. Тепер ділимось секретами солодких та врожайних коренеплодів. Важливо встигнути підживити їх у липні.

Це саме той час, коли їм потрібна додаткова підтримка поживними речовинами, адже рослини саме формують коренеплоди. Щоб отримати багатий урожай соковитих та солодких овочів, рекомендується використовувати прості та доступні підживлення. Розповідаємо про них разом із “Добротою”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дріжджі

Дріжджовий розчин не лише стимулює ріст коренеплодів, але й перешкоджає розвитку шкідливих мікроорганізмів у ґрунті. Найкраще використовувати таке підживлення в липні, у похмуру погоду. На 10 літрів води беремо 100 г дріжджів та 2 ст. л. цукру. Залиште на 2 години. Потім полийте рослини під корінь.

Попіл

Це джерело калію, який сприяє кращому формуванню коренеплодів та захищає рослини від грибкових хвороб. На 3 літри теплої води беремо 1 склянку попелу. Залийте попіл теплою водою, настоюйте протягом 2 годин. Потім процідіть та полийте рослини. До розчину можна додати дрібку марганцівки, щоб зробити коренеплоди більш солодкими.

Борна кислота

Підживлення борною кислотою робить моркву солодшою та смачнішою. На 10 літрів води знадобиться 10 г борної кислоти. Ретельно розчиніть борну кислоту у воді, полийте рослини.

Сіль

Сольовий розчин допомагає буряку вирости солодким та без гіркоти. Беремо 1 літр води, 1 ч. л. солі. Розчиніть сіль у воді, ретельно перемішайте. Поливайте рослини раз на 10 днів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Перед проведенням будь-якого підживлення важливо ґрунтовно полити рослини чистою водою. Також ми розповідали, чи потрібно видаляти дикі трояндові пагони.