Ефективний народний гербіцид: один інгредієнт з вашої кухні повністю прибере з ділянки набридливу осоку

Сад і город

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Hochu.ua / Як прибрати осоку

Знадобиться звичайний цукор

Ми розповідали, як зрозуміти, що пора збирати цибулю. Тепер ділимось лайфхаком, який стане у пригоді садівникам, які зіткнулись з осокою на ділянці. 

Осока - це справжній ворог садівників, адже вона надзвичайно стійка до різних методів боротьби. Багато хто шукає екологічні альтернативи хімічним гербіцидам, і ось один з них - цукор. Детально розповідаємо разом із ProstoWay.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як це працює:

Цукор, потрапляючи в ґрунт, розкладається на глюкозу і фруктозу, які стають їжею для мікроорганізмів. Ці мікроорганізми виділяють кислоти, що шкодять кореням осоки. Вам знадобиться цукровий пісок, сито та шланг з водою.

Пролийте газон. Ґрунт має бути вологим, щоб цукор краще в ньому розчинився. Візьміть упаковку цукру і поступово посипте газон. Найзручніше робити це за допомогою сита.

Повторно полийте газон. Це допоможе цукру проникнути в ґрунт до коріння осоки. Для досягнення кращого ефекту рекомендується повторити процедуру 2-3 рази з інтервалом 7-10 днів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Цей метод може бути не таким швидким, як використання гербіцидів, але він екологічно чистий і безпечний для ґрунту та інших рослин. Також ми розповідали про вдалий метод підгодівлі для огірків.