Як випроводити мурах зі свого дому: ТОП-4 народні способи, щоб від них і сліду не лишилось

Сад і город

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Що робити, щоб мурахи не лізли в дім: найкращі народні засоби. Фото створене ШІ для Hochu.ua

Усе дуже просто, а головне - ефективно!

Маленькі надокучливі мурахи — це те іще “задоволення”, якщо вони лазять не тільки по городу і шкодять деревам в саду, а й заповзають в дім. Як з ними боротися, розповімо у цій статті!

Корисними народними порадами, які допоможуть відвадити цю нечисть з вашої ділянки, ділиться ulyublena. Найпростіші методи, які вже неодноразово доводили свою ефективність, перелічуємо далі. Відразу зауважимо, що вони є безпечними для інших тварин, які ходять по ділянці.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

1️⃣ Крейда

Звичайна “шкільна” крейда допоможе відвадити мурах від вашого дому. Це один із найпростіших варіантів, який допоможе позбутися шкідників. Достатньо просто провести лінію (а краще декілька) біля дверей та вікон свого будинку, утворивши своєрідний бар’єр. Річ у тім, що карбонат кальцію, який міститься у звичайній крейді, висушує екзоскелет мурахи, не даючи їй нормально рухатись.

2️⃣ Тальк

З тальком ситуація досить схожа, однак його потрібно розсипати біля дверей та вікон товстим шаром. Він надійно захистить ваш дім та різні господарські будівлі від мурах.

3️⃣ М’ята перцева

Мурахи ненавидять різкий запах перцевої м’яти: ментол, який міститься в ефірній олії цієї рослини, збиває їх з пантелику й не дозволяє відстежувати феромонні стежки, які ці комахи лишають один для одного. Достатньо висадити м’яту біля самої хати або ж розкласти ватні кульки, змочені олією перцевої м’яти біля вікон, дверей та у місцях, де ви помітили непроханих гостей. Також, для більшого ефекту, такими ватними кульками можете протерти поверхні, де полюбляють бігати мурахи.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

4️⃣ Столовий оцет

Беремо звичайний оцет, який знайдеться на кожній кухні, і розводимо його з водою у пропорції один до одного. Цю суміш заливаємо у пульверизатор і пшикаємо у місцях, через які мурахи пробираються у ваш дім.

До речі, для ідеального ефекту ці народні методи можна комбінувати. Також не забувайте регулярно проводити профілактику появи мурашок у вашому домі.

Також ми раніше ділилися простими лайфхаками, які проженуть з вашої ділянки слимаків. Серед тих, які гарно себе зарекомендували, слід виділити звичайну соду, яка безперечно знайдеться у кожній оселі!