Як визначити і відібрати браковану картоплю, щоб вона не зіпсувала весь врожай

Сад і город

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Збір врожаю картоплі: як виявити браковану. Фото: zaxid.net

Три прості кроки допоможуть врятувати ту частину врожаю, яку ви збираєтесь припасти на зиму

Настав сезон збору картоплі. Якщо ви тільки-но збираєтеся копати бараболю, дуже рекомендуємо ознайомитися з правилами та порадами досвідчених дачників, які допоможуть не припускатися помилок, які згодом можуть коштувати вам доброї частини врожаю.

Також під час збору врожаю картоплі дуже важливо вчасно виявити браковані картоплини і позбутися їх. Як це зробити, знає prostoway.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як виявити погану картоплю при викопуванні

Для того, щоб відбракувати неякісну та відверто погану картоплю, потрібно:

  1. щойно викопані плоди потримати у тіні приблизно 2-3 год;

  2. обережно зчистити з бульб налиплу землю, ретельно оглянути та перебрати кожну. При цьому пошкоджені, гнилі або над'їдені шкідниками плоди потрібно відкласти окремо, щоб використати їх в їжу у першу чергу — довго лежати вони не будуть;

  3. картоплю, яку ви зібралися закладати на зиму, треба обережно (щоб не травмувати плоди) пересипати в ящики або спеціальні мішки-сітки та поставити у прохолодне місце на 5-7 днів.

За цей час ви побачите, які картоплини “здалися” і почали в’янути або гнити. Їх потрібно позбутися, бо якщо закладете такі на довге зберігання, ризикуєте втратити згодом частину зібраного врожаю.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також дізнавайтеся, де у квартирі зберігати картоплю буде найкраще. Якщо ваша найперша думка “У холодильнику!”, поспішаємо вас засмутити: це неправильна відповідь…