Встигніть дати це малині просто зараз - і наступного року вона засипле вас солодкими й великими ягодами

Сад і город
671

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

24 канал / Секрети осіннього підживлення

Осіннє підживлення малини - запорука багатого врожаю наступного року

Вересень – найкращий час для підживлення рослин, які вже відплодоносили. Ми розповідали, як удобрити полуницю. Тепер ділимось тонкощами підживлення малини.

Саме восени рослини активно готуються до зими, накопичуючи поживні речовини для весняного росту і рясного плодоношення. Правильне осіннє підживлення гарантує здоров'я кущів і збільшення врожаю в наступному сезоні. Як це зробити, розповідаємо разом із “Школою Життя”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чому осінь – найкращий час для підживлення малини?

Завдяки осінньому підживленню корені малини стають міцнішими, що допомагає рослині краще перезимувати і швидше відновитися навесні. Отримані поживні речовини забезпечують закладку квіткових бруньок, що гарантує рясне цвітіння і плодоношення наступного року. 

Як правильно підживити малину восени?

Видаліть бур’яни, розпушіть верхній шар ґрунту навколо кущів. Для осіннього підживлення малини найкраще підходять добрива з високим вмістом фосфору (для розвитку кореневої системи) і калію (для підвищення морозостійкості). Рекомендовані добрива для осіннього підживлення малини - це суперфосфат, як джерело фосфору, необхідного для розвитку кореневої системи, та сульфат калію, що підвищує морозостійкість і покращує якість ягід. 

Розподіліть гранульоване добриво навколо кущів, злегка заглибивши його в ґрунт. Ретельно полийте підживлені кущі. Замульчуйте пристовбурні кола торфом або компостом, щоб зберегти вологу і захистити коріння від морозів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дотримуйтесь інструкцій на упаковці добрив щодо дозування і способу застосування - і ви забезпечите собі багатий і смачний урожай великих та солодких ягід у наступному сезоні. Також ми розповідали про вдале добриво для томатів.