4 секрети вирощування великих та смачних гарбузів

Сад і город

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Великий яскравий гарбуз. Фото: pixabay

Ось що потрібно цій культурі, щоб завалити вас великими стиглими плодами

Зазвичай гарбузи в Україні збираються від кінця серпня і аж до початку листопада. Все залежить від сорту та погодних умов. Однак часом їм можна допомогти достигнути значно швидше — такими секретами ми з вами вже ділилися 😉

А тепер розкриємо секрети вирощування великого та смачного гарбуза. Про них розповідає телеграм-канал “Сучасна дача”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

✅ 4 головні правила вирощування великих смачних гарбузів:

  1. Для підживлення використовуйте нітрофоску (10 г на один кущ). Цей препарат зазвичай вносять у сухому вигляді, а потім просто поливають рослини.

  2. Гарбузові пагони завжди тягнуться до сонця і можуть розкидати свої батоги на 3-4 м у довжину. Як правило, такі пагони можуть похвалитися численними плодами. Але це насправді не дуже добре: всі плоди ніяк не встигнуть дозріти до кінця сезону ❌ Тому зайву зав'язь слід обірвати, залишивши лише кілька гарних плодів.

  3. Усі батоги, які виростають із пазух вторинних батогів, потрібно обрізати.

  4. Дуже важливо захистити гарбуз від сонця: ультрафіолетові промені сприяють затвердінню шкірки, а це не дає змоги гарбузу рости далі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також дізнавайтеся, що варто посіяти прямо зараз на городі, щоб придушити ріст бур'янів та істотно підвищити якість ґрунту на ділянці. Ця хитрість допоможе використовувати менше хімії, отримавши при цьому такий же крутий ефект!