Три прості та ефективні підживлення, які варто взяти собі на замітку

Сад і город

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Найкраще домашнє підживлення для рослин. Фото: freepik.com

Деякі з них згодяться не тільки для городу, а й для догляду за вазонами

Дачний сезон уже підходить до завершення, проте, по-перше, ще не всі культури зібрані, а по-друге, наступний рік прийде дуже швидко і ви знову будете “сушити голову” над тим, яке підживлення обрати для рослин — щоб було дешево і сердито. Тож ми вирішили поділитися деякими секретами прямо зараз! Зберігайте собі це три рецепти, щоб не загубити.

Про три прості та дуже ефективні підживлення розповідає телеграм-канал “Сучасна дача”. Як і з чого їх готувати в домашніх умовах — читайте далі!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

1️⃣ Настоянка на яєчній шкаралупі

Нам потрібно взяти 1 л шкарлупи та 2 л води. Засипаємо яєчну шкарлупу у глибоку ємність і заливаємо водою. Залишаємо на 3 дні настоятися. Далі — підливаємо цим натуральним підживленням рослини.

❗️ Майте на увазі, що запах буде неприємним

2️⃣ Настоянка з кропиви

Беремо 50 г кропиви і заливаємо 1 л окропу. Настоюємо протягом 2 год. Далі, щойно настоянка вистигне, можемо поливати нею городину. Також її можна залишити постояти кілька днів — з нею нічого не станеться.

3️⃣ Чорний чай

100 г звичайного чорного чаю (тільки не беріть ароматизований❗️) заварюємо 3 л окропу. Настоюємо протягом 3 днів. Далі розбавляємо цю настоянку 5 л води — і поливаємо нею кімнатні рослини, які потребують підкислення ґрунту.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми також розповідали про традиційну побілку дерев. Як визначити правильний момент, а також про головні переваги цього способу захищати дерева від всіляких хвороб дізнавайтеся тут.