Що розкидати по грядці з часником, щоб врожай був розкішним: простий лайфхак

Сад і город

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Секрет гарного врожаю часнику. Фото: ProstoWay

Секрет великого і смачного часнику

Старий врожай часнику давно зібрали, і лишилось його правильно зберегти. А от для нової посадки слід правильно підготувати грядки. Розповідаємо про важливі підживлення для цієї культури.

Часник – невибаглива рослина, але він потребує “харчування” для отримання великих і соковитих головок. Одним із найефективніших способів підживлення є використання натуральних компонентів. Детально розповідаємо разом із Ukr.Media.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чому варто обрати натуральні добрива?

Натуральні добрива не шкодять ні рослинам, ні ґрунту, ні людям. Вони забезпечують рослини всіма необхідними поживними речовинами. 

Рецепт універсального добрива для часнику

Для приготування добрива вам знадобляться гірчична макуха (1 літрова упаковка, при розкладанні вона збагачує ґрунт необхідними мікроелементами), зола, як джерело калію, фосфору та інших мінералів, необхідних для розвитку кореневої системи та формування головок, а також бурштинова кислота. Останньої потрібно 10 таблеток (0,5 г кожна). Стимулює ріст рослин і підвищує їхню стійкість до хвороб.

Подрібніть таблетки бурштинової кислоти в порошок. Змішайте порошок бурштинової кислоти, гірчичну макуху та золу. Рівномірно розподіліть отриману суміш по грядках з часником.

Суміш містить усі необхідні макро- та мікроелементи для здорового росту часнику. Гірчична макуха розкладається поступово, забезпечуючи тривале живлення рослин. Бурштинова кислота активізує обмінні процеси в рослині, сприяючи її швидкому росту і розвитку.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Після внесення добрива рекомендується трохи розпушити ґрунт або покрити його шаром перегною. Також ми розповідали, що варто посіяти вже зараз, щоб в наступному році не було бур’янів.