Як боротися з запеклими шкідниками: аптечний засіб, який прожене мурах з городу раз і назавжди

Сад і город

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Як позбутися мурах на ділянці. Фото: ШІ

Допоможе борна кислота з аптеки

Мурахи на городі – це справжнє лихо для будь-якого городника, просто як кроти. До речі, ми розповідали, як їх прогнати. Тепер ділимось порадою для боротьби з мурахами.

Ці комахи дуже надокучливі, вони не лише псують рослини, а й розносять інших шкідників. Однак, є ефективний і простий спосіб позбутися цих непрошених гостей. Розповідаємо про нього разом із Ukr.Media.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як приготувати отруту для мурах

Вам знадобиться:

  • Цукор – 1 столова ложка

  • Борна кислота – 0,5 столової ложки

  • Тепла вода – 1 склянка

Розчиніть цукор і борну кислоту в теплій воді до повного розчинення. Перелийте розчин у невеликі ємності (наприклад, кришки від пляшок).

Розмістіть ці посудини-пастки в місцях найбільшого скупчення мурах: біля мурашників, на стежках, поблизу рослин, які особливо пошкоджуються комахами. Раз на кілька днів перевіряйте ємності і при необхідності доливайте свіжий розчин.

Чому саме солодкий розчин з борною кислотою?

Мурахи люблять солодке, тому цукор привабить їх до пастки. А борна кислота є безпечною для людей і домашніх тварин, але смертельною для комах. Вона порушує роботу їхнього нервової системи. Мурахи, які з'їли отруєну приманку, несуть її в мурашник, отруюючи інших комах.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Цей спосіб може потребувати декількох днів чи навіть тижня, однак він ефективний. Також ми розповідали, як пригодиться на ділянці звичайна харчова сода.