Розкидайте це по городу просто зараз - і у 2025 врожай буде королівським

Сад і город

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Секрет - у вапнуванні. Фото: novyny.live

Секрет багатого врожаю - вапнування

Якщо мрієте про рясний урожай наступного року, варто подбати про це вже зараз. Ми розповідали, як вносити кісткове борошно. Крім того, одним із найефективніших способів підвищити родючість ґрунту є його вапнування.

З часом ґрунт стає кислим через розкладання органічних речовин. Кисле середовище негативно впливає на ріст рослин, тому грядки потрібно час від часу вапнувати. Розповідаємо про це разом із “Добрими новинами”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як вапно допомагає?

Вапно знижує рівень кислотності ґрунту, створюючи оптимальні умови для розвитку рослин. Цей елемент зміцнює рослини і покращує їхню стійкість до хвороб. Крім того, вапно робить ґрунт більш пухким і проникним для води та повітря.

Як вапнувати ґрунт?

Найкращий час для вапнування – осінь. За зиму вапно встигне рівномірно розподілитися в ґрунті і підготувати його до весняної посадки.

За допомогою соди або спеціальних тестів визначте рівень кислотності ґрунту.  Рівномірно розсипте вапно по поверхні ґрунту. Легко перекопайте землю, щоб вапно рівномірно розподілилося.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Використовуючи вапно, ви зробите значний крок до отримання багатого і якісного врожаю. Також ми розповідали, яких бур’янів на городі слід особливо остерігатися.