Влаштуйте слимакам “вечірку” - і більше їх не побачите: надійний засіб від ненажер

Сад і город

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Як позбутись слимаків. Фото: Hochu.ua

Пастки проти слимаків

Ми розповідали, які рослини принесуть на городі чимало шкоди. Тепер поговоримо про ще серйозніших шкідників - слимаків. 

Слимаки – справжнє лихо для наших городів та садів. Вони пошкоджують рослини, залишаючи після себе слизькі сліди. Розповідаємо разом із Ukr.Media, як влаштувати слимакам “вечірку”, після якої вони зникнуть з вашого городу. Трохи пива, трохи “закусок” - і готові ефективні пастки.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як боротися зі слимаками?

Одним із найефективніших методів боротьби зі слимаками є використання пасток та приманок. Це дозволяє зібрати велику кількість шкідників за короткий час.

Ефективні пастки для слимаків:

  • Слимаки дуже люблять пиво. Налийте трохи пива в пластикову пляшку зі зрізаною шийкою і закопайте її в землю. Слимаки заповзуть всередину і потонуть.

  • Слимаки люблять вологі місця. Розкладіть на землі вологі дошки, ганчірки або капустяне листя. Вранці під ними ви знайдете багато слимаків.

  • Слимаки люблять солодку і кислу їжу. Покладіть шматочки фруктів, овочів або крупи (наприклад, кукурудзи) в невеликі ємності і закопайте їх в землю. Слимаки зберуться до приманки, і ви зможете їх легко зібрати.

  • Виріжте в шкірці цитрусових фруктів невеликий отвір і покладіть їх шкіркою вниз на землю. Слимаки залізуть всередину і застрягнуть.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Після цього їх буде дуже легко зібрати і позбутися. Також ми розповідали, яке добриво восени замінить вам машину гною.