Звичайний товар з господарського магазину раз і назавжди вирішить “мокру” проблему в погребі

Сад і город

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Секрети вдалого зберігання Фото: ukr.media

Позбутися конденсату не так вже й складно

Зберігання врожаю, наприклад, часнику, може створити проблеми. Місця для зберігання, такі як погріб, часто мають проблему конденсату. Поговоримо про те, як позбутися вогкості в погребі.

Волога в погребі – проблема, з якою стикаються багато господарів. Вона створює сприятливе середовище для розвитку цвілі та грибка. Разом із “Добрими новинами” розповімо, як можна ефективно боротися з цією проблемою.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чому з’являється конденсат?

Застояне повітря сприяє утворенню конденсату. Тому вентиляція має настільки вирішальне значення для збереження врожаю. Якщо є тріщини в стінах і підлозі, то через в приміщення проникає волога з грунту. А відсутність теплоізоляції призводить до перепадів температур і утворення конденсату.

Як позбутися вогкості в погребі?

Вам потрібна герметизація швів і тріщин. Огляньте стіни і підлогу на наявність тріщин і замажте їх сантехнічним герметиком. Цей засіб продається в господарських і будівельних магазинах, ще й коштує не так дорого. 

Ефективним рішенням також є побілити стіни вапняним розчином з додаванням мідного купоросу. Це не лише знизить вологість, але й захистить стіни від грибка.

Розмістіть у погребі ємності з силікагелем – він ефективно вбирає вологу. Розкладіть мішечки з котячим наповнювачем в тих місцях, які “течуть” найбільше.

Утепліть стіни і підлогу погреба для запобігання утворення конденсату. Також регулярно провітрюйте, відкриваючи двері або вікна. Для кращої вентиляції можна встановити вентиляційну трубу.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Періодично оглядайте погріб на наявність ознак вологості і вживайте необхідних заходів. Також ми розповідали, яке добриво восени замінить вам машину гною.