Гарбузи будуть свіжими і смачними до весни: секрет зберігання врожаю

Сад і город

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Тонкощі зберігання гарбузів. Фото: ukr.media

Як зберегти врожай гарбузів

Осінні турботи дачників - це не тільки підживлення та обрізка рослин, наприклад, малини, а й зберігання врожаю. Розповідаємо, як подбати про врожай гарбузів. 

Мало хто знає, та гарбузи здатні навіть без консервації “дожити” до кінця зими. Як їх зберігати, розповідаємо разом із greenpost.ua.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як зберегти врожай гарбузів до весни?

Щоб насолоджуватися смачними гарбузами всю зиму, потрібно правильно їх зберігати.  Є кілька простих порад, які допоможуть зберегти ваш урожай свіжим.

Перш за все, збирайте гарбузи для зберігання, коли вони повністю дозріли. Шкірка повинна бути твердою, а плодоніжка сухою.

Для зберігання виберіть прохолодне і темне місце з хорошою вентиляцією (льох, комора). Оптимальна температура для зберігання гарбузів – від +4 до +9°C.

Обережно перевірте гарбузи на наявність пошкоджень і перед зберіганням підсушіть їх. Розкладіть гарбузи на стелажах або піддонах так, щоб вони не торкались один одного. Не мийте гарбузи перед зберіганням, щоб не пошкодити природний захисний шар. Періодично перевіряйте гарбузи на наявність гнилі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

З цими порадами гарбузи будуть смачними до самої вести. Також ми розповідали, як правильно садити тюльпани - гострим кінцем вгору чи вниз.