Один вид добрив погубить ваші яблуні: ніколи не вносьте його восени

Сад і город

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Осінні добрива для яблуню. Фото: з відкритих джерел

Важливе осіннє підживлення для яблунь

Осінь – найкращий час для підготовки саду до зими. Ми розповідали, як правильно обрізати малину у жовтні.

Одним з найважливіших етапів підготовки є підживлення яблунь. Правильно підібрані добрива допоможуть деревам зміцніти, підвищити морозостійкість і закласти основи для рясного врожаю наступного року. Детально розповідаємо разом із “На ПЕНСІЇ”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чому осіннє підживлення не можна ігнорувати?

Воно сприяє розвитку кореневої системи, що допомагає дереву краще перезимувати і активніше розвиватися навесні. А ще правильно підібрані добрива підвищують морозостійкість яблуні, захищаючи її від зимових морозів і весняних заморозків. А ще саме зараз накопичуються поживні речовини, необхідні для закладки квіткових бруньок і формування майбутнього врожаю.

Які добрива використовувати?

Восени яблуні потребують фосфору та калію. Ці елементи зміцнюють кореневу систему, підвищують зимостійкість і покращують якість плодів. З мінеральних добрив вносять суперфосфат, сірчанокислий калій, монофосфат калію. 

Який вид добрив восени не варто вносити?

Азотні добрива в осінній період вносити не рекомендується. Ці добрива стимулюють ріст зеленої маси. Молоде листя та гілочки не встигнуть “задерев’яніти” до зими і вимерзнуть. Це погано для дерева.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

За правильне підживлення яблуня точно подякує. Також ми розповідали, яким кінцем вгору потрібно садити тюльпани.