Покладіть це біля картоплі - і вона долежить до весни: лайфхак для зберігання

Сад і город
737

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Чому картоплю і яблука варто зберігати разом. Фото: ШІ

Як продовжити зберігання картоплі

Збір та зберігання врожаю - така ж важлива частина, як і його вирощування. Ми розповідали, як змусити дозріти перець перед холодами. Тепер ділимось цікавим лайфхаком для зберігання картоплі.

Під час зберігання картопля стає м’якою, проростає, або починає підгнивати. Щоб цього не сталося, важливо не лише обирати для зимування найкращі овочі, а й правильно зберігати бульби. Детально розповідаємо разом із “На ПЕНСІЇ”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як зберігати картоплю?

Для якісного зберігання картоплі потрібно, щоб у підвалі чи іншому місці, де вона лежить, було від 4 до 8 градусів Цельсія. Важливо підтримувати постійну температуру - інакше є ризик перегріву або заморожування бульб. Ідеальна вологість повітря становить 80-90% - так картопля не загниватиме та не висихатиме. 

Завчасно подбайте про вентиляцію - вона допоможе запобігти утворенню цвілі. Але це ще не все. Є ще один секрет, що працює. Поруч із картоплею обов’язково зберігають яблука.

Чому варто розміщувати яблука біля картоплі?

Яблука розміщують в окремих ящиках по сусідству з картоплею. Саме цей простий трюк дозволить зберегти бульби свіжими та смачними впродовж усієї зими. Яблука виділяють газ – етилен, що сприяє дозріванню томатів, бананів, інших яблук тощо.

Але лише для картоплі таке “сусідство”, навпаки, сприяє кращому зберіганню - етилен знижує вуглеводний обмін. Бульбам стає легше “дихати”, що продовжує термін зберігання картоплі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Цей трюк дуже простий, зате ефективний. Також ми розповідали, як зберігати гарбузи до весни.