Захистіть малину від морозів: що розсипати під кущ, щоб наступний урожай був рекордним

Сад і город

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Добрива для малини. Фото: zaxid.net

Підживлення малини у жовтні

Щоб збирати рясний урожай солодких ягід наступного літа, важливо правильно підготувати малину до зими. Ми вже розповідали, як її правильно обрізати. Крім обрізки, одним з найважливіших етапів осіннього догляду є підживлення. 

Разом із “Школою Життя” розповідаємо, чим і як підживити малину в жовтні. З цими порадами вона успішно перезимує і порадує вас великими ягодами.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чому осіннє підживлення таке важливе?

Осіння підгодівля забезпечує рослину необхідними поживними речовинами для успішної зимівлі. Поживні речовини допомагають пагонам здерев'яніти і краще переносити низькі температури. Також в цей час закладається основа для закладання квіткових бруньок і розвитку пагонів.

Чим підживлювати малину в жовтні?

Оптимальним варіантом для осіннього підживлення є добрива, що містять фосфор і калій. Ці елементи зміцнюють кореневу систему, підвищують зимостійкість і сприяють закладці квіткових бруньок.

Монофосфат калію

Розведіть 1 столову ложку добрива у відрі води. Полийте кущі малини.

Борофоска

Це комплексне добриво, що містить фосфор, калій і інші корисні елементи. Розсипте гранули добрива під кущем по поверхні ґрунту. Після цього перегорніть шар грунту, щоб добрива потрапили до кореневої системи. Просто злегка загорніть його в землю.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Після внесення добрив рясно полийте малину. З цими заходами ваші кущі гарно перенесуть зиму. Також ми розповідали, яким кінцем угору потрібно садити тюльпани.