Вологозарядний полив: як порахувати, скільки літрів води потрібно дереву

Сад і город

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Як полити дерева восени. Фото: зелена садиба

Скільки води потрібно для підготовки до зими

Осінній догляд за ділянкою – це не лише збирання та зберігання врожаю. Ми розповідали, як зберігати картоплю. Тепер поговоримо про підготовку дерев до зими.

Одним з найважливіших етапів підготовки є вологозарядний полив. Разом із prostoway розповідаємо, що це таке, та як розрахувати, скільки води потрібно кожному дереву.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Що таке вологозарядний полив?

Це рясний полив дерев восени. Волога, накопичена в ґрунті восени, живить коріння дерев протягом зими і ранньої весни, коли рослини ще не активні. Це допомагає їм успішно пережити холодний період і почати вегетацію з новими силами. Оптимальний час для вологозарядного поливу – кінець жовтня – початок листопада, коли опаде листя і температура повітря знизиться.

Скільки води потрібно?

Кількість води для поливу залежить від віку та розміру дерева. Молоді дерева (до 5 років) потребують 40-50 літрів на дерево. Якщо ж ідеться про дорослі дерева, то це 50-140 літрів на дерево.

Як правильно поливати?

Не варто виливати всю воду одночасно. Краще розподілити полив на кілька етапів, щоб вода встигла вбратися в ґрунт. Зробіть кілька канавок або отворів навколо стовбура дерева на глибину 20-50 см. Це допоможе воді швидше проникнути до коріння. Після поливу замульчуйте пристовбурні кола торфом, соломою або іншим органічним матеріалом. 

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Так ви допоможете своїм деревам комфортно перезимувати і отримаєте багатий урожай в наступному році. Також ми розповідали, яким боком садити тюльпани восени.