Обов'язково замочіть цибулю перед посадкою: що зробити для багатого врожаю

Сад і город

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Як садити цибулю. Фото: Фазенда

Інструкція для висаджування озимої цибулі

Близяться холоди. Окрім укриття культур, наприклад, винограду, час замислитись у про посадку озимої городини. Наприклад, цибулі.

Осіння посадка цибулі-сіянки – це чудовий спосіб отримати ранній урожай. Щоб цибуля добре вродила, важливо правильно підготувати грядку. Разом із “Школою Життя” розповімо, як це зробити.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Вибір місця та підготовка ґрунту

Для цибульки виберіть сонячне місце з легким ґрунтом. Не сійте там, де цибуля росла раніше - ідеальний варіант, якщо попередниками цибулі були огірки або бобові культури.

Глибоко перекопайте грядку, прибираючи бур'яни та коріння. Не забудьте також внести добрива. Розкисліть ґрунт і забезпечте калієм за допомогою деревного попелу (1 літрова банка на 1 кв.м).

Під час перекопування варто також внести перегній. Він збагатить ґрунт органікою та покращить його структуру. Суперфосфат допоможе цибульці розвинути кореневу систему (20 г на 1 кв.м).

Як підготувати посівний матеріал та як садити цибулю?

Перед посадкою обробіть цибулини розчином марганцю для дезінфекції. Посадіть цибулини на глибину 2-3 см. Після посадки буде гарно замульчувати грядку торфом або соломою - для збереження вологи і захисту від морозів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дотримуючись цих рекомендацій, ви зможете виростити багатий урожай смачної цибулі. Також ми розповідали про цікавий американський метод висаджування картоплі.