Як обрати день для вкривання троянд: ці тонкощі дозволять зберегти кущі

Сад і город

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Як правильно вкрити кущі квітів. Фото: ukr.media

Як врятувати троянди від холоду

Вкривати культури на зиму - це практика, необхідна для холодних зим. Ми розповідали, як укрити виноград. Тепер ділимось тонкощами захисту від морозу троянд.

Якщо правильно вкрити кущі, вони добре перенесуть холоди і наступного сезону будуть тішити своїм пишним цвітінням. Як їх обрізати та закутати, розповіли на порталі “Школа Життя”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як правильно обрізати троянди восени?

Обрізка зміцнить троянди та сформує для них гарну крону. Це підвищить шанси на успішну зимівлю, знизить ризик захворювань та ураження шкідниками.

Обрізку потрібно проводити при температурі, яка не сягає нижче +5 градусів. Якщо обрізати троянди в погожу, суху та теплу днину, це не створить додаткового стресу для рослин.

Використовуйте гострі та чисті інструменти. Пагони обрізайте під кутом 45 градусів, так, щоб зріз був над брунькою, яка спрямована назовні. Така обрізка допоможе рослині вдало рости та правильно розвиватися наступного року.

Як вкривати троянди на зиму?

Укриття – важливий крок для захисту трояндових кущів від низьких температур. Невкриті рослини можуть підмерзнути, передчасно вийти зі стану спокою та почати гнити.

Кущі вкривають, коли температура опускається до -5 градусів. Найкраще підійде день без опадів наприкінці жовтня чи на початку листопада. Для укриття використовуйте легкі та дихаючі матеріали, які не будуть накопичувати зайву вологу. Також враховуйте сортові особливості троянд та те, наскільки той чи інший сорт стійкий до холодів - деякі із них вимагають більш ретельного укриття.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Так ви допоможете трояндам успішно пережити зиму. Також ми розповідали, як садити тюльпани восени.