Осіння посадка тюльпанів: диво-лайфхак, з яким квіти легко переносити (ВІДЕО)

Сад і город

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Цікавий спосіб висаджування тюльпанів. Фото: Скриншот

Секрет полягає у тому, щоб вирощувати їх в горщику

Багато хто мріє милуватися квітами тюльпанів у власному саду. Ми розповідали про тонкощі осінньої посадки тюльпанів. Тепер ділимось лайфхаком, який виручить, якщо ви не маєте для цього достатньо місця. 

Вирощування тюльпанів у горщиках – чудова альтернатива традиційним методам висаджування просто у землю. Так ви зможете переносити квітучі горщики туди, де хочете їх бачити, а ще - легко викопувати цибулини після цвітіння. Детально про це розповіла Вікторія В’язова на своєму ютуб-каналі, присвяченому садівництву.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Що потрібно для осінньої посадки тюльпанів у горщик:

  • Горщики достатньої глибини (15-20 см) з дренажними отворами.

  • Цибулини тюльпанів.

  • Садова земля або спеціальний субстрат для квітів.

  • Пісок.

Покрокова інструкція з висаджування тюльпанів:

  1. На дно горщика насипте шар дренажу (керамзит, галька) для відведення зайвої води. Потім засипте горщик землею, змішаною з піском. Пісок забезпечить хороший дренаж і захистить від грибкових захворювань.

  2. Посадіть цибулини тюльпанів на глибину приблизно в три своїх діаметри, гострим кінцем вгору. Відстань між цибулинами має бути близько 2-3 см.

  3. Засипте зверху гаром піску. А на нього - землю. Після посадки полийте грунт.

  4. Виберіть захищене від вітру і протягів місце для зберігання горщиків. Закопайте горщики в землю на глибину близько 15-20 см. Це захистить їх від морозів.

Навесні, коли мине загроза заморозків, просто виставте горщики на світле місце. Також ми розповідали, які кущі та дерева не можна обрізати восени.