Що краще зробити з листям на городі: зібрати чи так і залишити на ділянці?

Сад і город

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Що робити з опалим листям на городі: збирати чи залишати? Фото:zelenasadyba.com.ua

Ділимося секретом

Сезон прибирання дачних ділянок та підготовки до зими триває. Ми вже розповідали, які культури обов’язково слід укрити від морозів, а тепер розриємо таємницю, що краще зробити з опалим листям на ділянці: позбирати його чи залишити як є?

Суперечки між дачниками щодо цього питання точаться роками: одні кажуть, що листя не варто чіпати — нехай лежить там, де нападало до весни, мовляв, це гарне натуральне добриво; інші ж впевнені, що його обов'язково треба прибрати якнайдалі, щоб під ним не зимували всілякі шкідники та городні болячки. Як же насправді слід вчинити? Відповідь знає agro-center.com.ua!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Що робити з опалим листям на ділянці

У такому важливому питанні краще покладатися на банальну логіку. Оскільки під листям дійсно буде досить комфортно пережити морози не тільки рослинам, а й різним шкідникам та бацилам на пару з грибками, його краще прибрати з ділянки.

А якщо ви хочете зробити з нього органічне підживлення для рослин, то закладіть опале листя в компостну яму — за зиму воно перепріє та перегниє, і навесну отримаєте саме те, чого й хотіли. До речі, перед цим радимо переглянути, листя з яких дерев абсолютно непридатне для компосту, щоб випадково не зіпсувати увесь хитрий план!