Собор Пресвятої Богородиці: сильна молитва, яку потрібно прочитати 8 січня

Усі свята

Хіцька Наталія

Редакторка стрічки новин

8 січня у церковному календарі (за старим стилем) - Собор Пресвятої Богородиці. Цього дня потрібно прославляти Богородицю, дякувати їй та просити про те, чого ви дійсно потребуєте. 

На другий день після Різдва, українці святкують Собор Пресвятої Богородиці. Це свято було встановлене ще за ранніх часів Християнської Церкви. Свою назву воно отримало через те, що цього дня відбувається соборне вшанування всіх осіб, які близькі Діві Марії та Ісусу Христу. Так, цього дня згадують царя Давида, чоловіка Діви Марії - святого Йосипа Обручника, а також брата Христа - святого Якова.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

День Собору Пресвятої Богородиці: молитва

Прийдіть і звеличимо Матір Спасителя, яка і по Різдві залишилася Дівою. Радуйся, живе місто Царя і Бога, в якому Христос, перебуваючи, вчинив спасіння. Хвалитимемо з Гавриїлом і прославлятимемо з пастухами, кажучи: Богородице, моли з тебе втіленого за наше спасіння.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, що 8 січня День ангела відзначають Марії. З цього приводу ми вже приготували для вас добірку найкрасивіших привітань з іменинами Марійки на будь-який смак!

Фото: 1plus1.ua