Собор Пресвятої Богородиці: що це за свято і як гарно привітати своїх рідних, друзів та близьких

Усі свята

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

На наступний день після Різдва Христового віряни відзначають не менш важливе свято -  Собор Пресвятої Богородиці. Для тих, хто не перейшов на новий церковний календар і продовжує святкувати за старими звичаями, у 2024 році свято припадає на 8 січня. Тому редакція ХОЧУ.ua вже приготувала для вас добірку красивих привітань зі святом!

8 січня (за новим календарем - 26 грудня) Православна Церква з хвалебними піснями звертається до Богоматері, яка народила нашого Спасителя. А Собором цей день називається тому, що на відміну від окремих свят на честь Пресвятої Богородиці в цей день відбувається загальне (соборне) святкування, приурочене і пам'яті інших осіб, хто по плоті був близький до Спасителя, пояснюють на сайті "Ближче до Бога". Йдеться про святого Йосипа Обручника, царя Давида та святого Якова (брата Господнього, сина від першого шлюбу святого Йосипа Обручника), який супроводжував разом із батьком Матір Божу з Богонемовлям Ісусом, коли вони втікали до Єгипту.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Собор Пресвятої Богородиці 2024: красиві привітання у віршах

Собор Пресвятої Богородиці
В цей день святкує вся сім'я,
Бажаєм захисту заступниці,
Шануймо це святе ім'я!

***

Тих, хто під час пологів допомагає,
Нехай Господь благословляє,
А хто діточок бажає,
Нехай до ікони припадає –
Богородиця почує
І діточок Вам подарує!

***

Сьогодні свято у християнського народу,
Собор Богородиці Пресвятої.
Нехай ніхто й ніщо не робить вам погоди,
Бажаю щастя мішок і любові!
Вітання прийміть від щирого серця,
Хай душа ваша спасеться!
Бажаєм, щоб збулися усі ваші мрії,
У день Пресвятої Діви Марії!

Собор Пресвятої Богородиці: щирі душевні привітання своїми словами

Щиро вітаю з прийдешнім святом! У Собор Пресвятої Богородиці хочу побажати вам та вашій родині миру, злагоди та щастя. Щоб у вашому домі завжди панували радість і спокій, а Божа Матір заступалася за вас у скрутну хвилину й вела вас по життю, допомагаючи долати усі виклики долі! Зі святом вас, будьте здорові!

***

Вітаю і в день Собору пресвятої Богородиці від щирого серця бажаю, щоб небо над вашою головою завжди було світлим і ясним, щоб доля була прихильною до вас і вашої родини, і щоб всі добрі справи у житті давалися легко! Нехай яскраві зірки освітлюють життєвий шлях уночі, а яскраві промені сонця допомагають вибирати правильну дорогу вдень. Довгих років у щасті та здоров'ї, мирі і злагоді вам!

***

Вітаю з Собором Пресвятої Богородиці! Бажаю, щоб у кожному домі оселилося щастя, а успіх ніколи тебе не полишав. Любові, щастя та добра, побільше ясних сонячних днів, здоров'я тобі і твоїй родині, щасливого нового року!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Собор Пресвятої Богородиці: картинки та листівки до свята

НВ
Автор: Соломія Українець
ТСН
НВ
УНІАН
Автор: Соломія Українець
ТСН
НВ
ТСН
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, що в січні 2024 року - багато важливих дат. Окрім низки великих церковних свят, щодня відмічається і день певного святого. Кого і коли вітати з Днем ангела- дізнавайтеся у нашому матеріалі! Ми зібрали всіх іменинників січня за обома церковними календарями - старим та новим.