Візит до улюбленого косметолога доведеться скасувати: особливості дня 14 лютого

Усі свята

Хіцька Наталія

Редакторка стрічки новин

14 лютого віряни вшановують святого рівноапостольного Кирила. В народі це свято ще називають Кирило Весновказівник. Більше про життя святого, а також заборони цього дня - розповідаємо у цій статті на HOCHU.ua.

14 лютого у церковному календарі - День пам’яті святого рівноапостольного Кирила. Його також називають Філософом через його любов до книг.

Раніше святого Кирила вшановували 27 лютого. Але від вересня 2023 року ПЦУ та УГКЦ перейшли на новоюліанський календар і більшість релігійних подій змістилися у даті. Тож тепер святого згадують на 13 днів раніше - 14 лютого.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ким був святий Кирило

Кирило та його брат, рівноапостольний Мефодій, народилися у місті Солуні, що у Македонії. Він здобув хорошу освіту та сан пресвітера. Повернувшись до Константинополя, Кирило працював бібліотекарем та викладачем філософії.

Фото: unian.net

Прагнучи самотності, він на деякий час оселився на горі Олімп, де вже жив Мефодій. Але дуже скоро братам довелося відправитися з просвітницькою місією до слов’ян й арабів та християнською - до хозарів.

Що не можна робити 14 лютого:

  • лихословити, ображатися та ображати інших, лаятися, зловтішатися та лінуватися;

  • відвідувати лікарів (особливо стоматологів та косметологів) - це не принесе користі;

  • стригти нігті та волосся, щоб не вкоротити собі життя;

  • займатися важкою фізичною працею;

  • брати гроші в борг;

  • вживати їжу тваринного походження та алкогольні напої.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також 14 лютого у світі відзначають День святого Валентина. Якщо плануєте зробити коханій пропозицію - у цій статті ми зібрали ідеї, як зробити цей момент незабутнім.

Фото: osteopatiya.kh.ua