Матимете щастя і достаток увесь рік: трави та гілки, що мають бути в букеті та домі на Зелені свята

Усі свята

Хіцька Наталія

Редакторка стрічки новин

Які трави та гілки дерев збирати на Трійцю. Фото: mulhermulticultural.com

Захистіть себе та свою родину за допомогою букетів з трав та гілочок дерев

23 червня віряни відзначають Трійцю або ж Зелені свята. Однією з традицій є збирання гілок дерев та букетів з трав. На які рослини потрібно звернути увагу - читайте далі у статті.

На Трійцю віряни прикрашають свої оселі та збирають букети, які потім освячують у храмах. Вважається, що останні мають захисні та цілющі властивості.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Властивості різних трав та гілок дерев

Традиційно ворота та двері в дім прикрашають гілками клена, берези, верби та липи. Водночас над дверима вішають полин, щоб той не пустив темні сили, по підлозі розкидають стебла аїру, а пижму та любисток кладуть для захисту від пристріту.

Також, щоб вберегтися від пристріту, покладіть в кишеню шматочок деревини калини. Буде більше шансів отримати роботу, якщо взяти з собою при наймі шматочок спиляної гілочки. А щоб приворожити коханого, бризкайте на дорогу настоянкою калини.

Позбутися негативу в домі допоможе цибуля та часник - їх потрібно розкласти по різних кімнатах. Розвісьте пучки цибулі та часнику по дому, щоб вигнати з нього хворобу.

Притягують успіх та приносять успіх букети з м’яти. Також її кладуть у гаманці та схованки з цінними речами.

Які трави та гілки дерев збирати на Трійцю. Фото: ukr.media

Щоб відлякати нечисть, висадіть навколо дому мак. За повір’ями, відьми не потраплять до нього, поки не перерахують макове насіння в коробочках.

Якщо хочете вберегти дім від людей зі злими намірами, повішайте над дверима кріп. Також його можна класти у колиску маляти, щоб захистити.

А ось джерелом сил та енергії вважають дуб. Тож обов’язково носіть з собою трішки його кори або жолудь - і ви завжди будете в тонусі!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми писали про трави, які треба збирати на Івана Купала. Читайте про це - у цьому матеріалі.