Ворожіння на Купала: найкращі способи дізнатися свою долю у цей магічний день року

Усі свята

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Ворожіння на Івана Купала. Фото: segodnya.ua

За старим стилем Івана Купала все ще святкують у ніч з 6 на 7 липня

Раніше ми писали, як правильно плести купальські вінки та пускати їх на воду. Та не лише за ними можна “читати” своє майбутнє - ворожити на Івана Купала можна і вдома. Кількома такими гаданнями ділимося у цій статті.

Кожному з нас цікаво, що готує для нас доля. І в такі свята, як Івана Купала, яке за старим стилем багато українців й досі відзначає у ніч з 6 на 7 липня, можна трішки заглянути у своє майбутнє. Нижче публікуємо ритуали, які вам у цьому допоможуть.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

💫 Найкращі ворожіння на Івана Купала

► На траві

Зірвіть 2 вузькі, довгі травинки та покладіть їх на тацю, щоб вони лежали поруч. Назвіть кожну своїм ім’ям і іменем вашого обранця. Згодом рослинки почнуть в’янути, а ви зверніть увагу на їхнє положення при цьому - будуть вони тягнутися одна до одної чи все ж відвернуться.

► З воском

Запаліть товсту свічку та згодом вилийте розплавлений віск у миску, наповнену водою. Подивіться, яка фігура утворилася:

  • квітка обіцяє нового коханого;

  • предмети, що пов’язані з фінансами - до багатого залицяльника;

  • кільце або корона пророкують швидке весілля;

  • зірка - до удачі;

  • смуги - вас очікує подорож.

► З гребінцем

Покладіть на ніч під подушку гребінець та промовте: “Суджений мій ряджений, прийди до мене в моїх снах”. Вважається, що після цього уві сні вам явиться суджений та розчеше волосся.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

А в іншій нашій статті ви дізнаєтеся, які трави треба збирати на Івана Купала. Наші предки були впевнені, що зібрані цієї ночі трави мають неабиякі цілющі властивості й можуть допомагати вирішувати багато проблем та негараздів.