Вітаємо наших захисників! Найкращі привітання та картинки з Днем Повітряних сил ЗСУ

Усі свята

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Фото: Генштаб ЗСУ

Привітайте наших захисників з Днем Повітряних сил України ЗСУ

Якщо ви бачили наш календар свят на серпень 2024 року, то знаєте, що сьогодні в Україні відзначають День Повітряних сил. Патріотичні привітання українською для наших сильних та сміливих військових знайдете далі в матеріалі!

Сьогодні, 4 серпня, Україна святкує День Повітряних сил ЗСУ. До складу цих сил входять різні типи авіації: бомбардувальна, розвідувальна, транспортна та штурмова, а також спеціальні підрозділи та протиповітряна оборона.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Повітряні сили України щодня здійснюють розпізнавання та знищення місць дислокації ворога і його техніки, проводять розвідку з висоти, вражають ворожі цілі в повітрі та забезпечують транспортування військових і матеріалів на фронт. Вони захищають наш сон без перерв і вихідних, і українці називають їх ласкаво "соколами".

Історія свята

Свято, присвячене Військово-повітряним силам, було започатковане президентом Леонідом Кучмою у 1997 році та спочатку відзначалося 2 липня. У 2010 році Віктор Ющенко змінив дату на першу неділю серпня. У 2024 році свято випадає на 4 серпня.

Перші військові повітряні сили в Україні з'явилися ще в 1917 році за часів УНР, а їх командувачем був Віктор Павленко, військовий льотчик. Після здобуття незалежності у 1991 році відновилася історія Повітряних сил України, які стали одними з найбільших у Європі. У 2014 році, після анексії Криму, країна втратила частину авіатехніки, розміщеної на півострові. З початком російсько-української війни у 2014 році Повітряні сили України регулярно беруть участь у бойових операціях, демонструючи високу майстерність. Нині командувачем Повітряних сил України є генерал-лейтенант Микола Олещук.

Ми зібрали привітання з Днем Повітряних сил України. Дивіться, зберігайте та вітайте!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Фото: Генштаб ЗСУ
Фото: Генштаб ЗСУ
Фото: ТСН
Фото: Генштаб ЗСУ
Фото: ТСН
Фото: Генштаб ЗСУ
Фото: Генштаб ЗСУ
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також не пропустіть календар церковних свят на серпень 2024. Дізнайтесь, коли ми будемо відзначати важливі релігійні дати.