Коли буде Перша Пречиста у 2024 році: дата за новим календарем

Усі свята

Хіцька Наталія

Редакторка стрічки новин

Успіння Пресвятої Богородиці. Фото: slavutych.info

Це свято входить до переліку тих, які отримали нову дату святкування після переходу Церкви на новоюліанський календар

Одне з важливих церковних свят у серпні - Успіння Пресвятої Богородиці. Також воно відоме як Перша Пречиста. Розповідаємо, коли ми відзначатимемо це свято у 2024 році - далі у цій статті.

Минулого року ПЦУ та УГКЦ перейшли на новоюліанський календар. У зв'язку з цим багато релігійних подій змістилися у даті на 13 днів раніше. Це стосується і свята Успіння Пресвятої Богородиці.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Так, раніше Першу Пречисту відзначали 28 серпня. А у 2024 році це свято припадає вже на 15 серпня.

Традиції святкування

У це свято вірянам варто відвідати святкове богослужіння у храмі, звернутися до Діви Марії за допомогою молитви та поставити свічку за здоров’я своїх рідних. З собою до церкви також можна принести мед, хліб, фрукти для освячення.

Також цього дня завершується Успенський піст. Тож сміливо пригощайте своїх рідних стравами, які включають м’ясо, молоко та яйця.

Вважається, що сьогодні не варто займатися важкою роботою вдома чи у полі. Тож присвятіть цей день відпочинку. Уникайте сварок, пліток, образ та не бажайте зла іншим людям.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми ділилися календарем професійних та державних свят. Що відзначатимемо у серпні 2024 року - дізнавайтесь у цій статті.