День цілителя Пантелеймона: що просять святого, і найсильніші молитви — українською

Усі свята

Дарія Кириленко

Редакторка стрічки новин

Молитви до цілителя Пантелеймона, фото: ukrburshtyn.com

Для вас — добірка молитов до цілителя Пантелеймона

Віряни, які не звикли до новоюліанського календаря, відзначають День великомученика і цілителя Пантелеймона за старим стилем. Він припадає на 9 серпня. Раніше ми писали, які церковні свята будуть важливими для українців в останній місяць літа, а тепер розкажемо, про що просять святого, і якими молитвами потрібно молитися.

Здавна люди знали про чудотворця Пантелеймона. Він зцілював людей та прийняв християнську віру попри те, що народився у сім’ї знатного язичника Євсторгія. Пантелеймона просять про здоров’я, зцілення від душевних і тілесних недуг.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Молитви до Пантелеймона — українською:

Молитва, щоб Пантелеймон попросив благодать у Бога

О, преславний цiлителю, великомучениче Пантелеймоне! Поглянь милостивим оком твоїм на людей, що перед твоєю чесною iконою до Господа моляться щиро i просять вiд тебе помочi й заступництва. Донеси до Господа Бога нашого щиросерднi до Нього наші прохання й благання i допоможи вимолити грiхiв наших прощення й помилування. Ми бо — через беззаконня, переступи й провини нашi — не маємо належної відваги очей пiдвести на висоту небесну, анi пiднести голос молiння до неприступної слави Божої. Ти ж прийняв вiд Христа Спаса благодать недуги вiдганяти, немочi зцiлювати.

Тож просимо тебе: не вiдкинь нас, недосконалих і грішних, що приходимо до тебе i благаємо: будь нам Господньою утiхою в печалях, цією Небесною силою і благодаттю зцiли прелютi недуги нашi, разом з нами вимоли в Бога всiм нам усе те, що для Його помилування, очищення й спасiння потрiбне; щоб, молитвами нашими й твоїми Божу благодать i милiсть отримавши, прославляли ми всякого добра Скарбницю й дарiв Подателя Бога, у Тройцi Пресвятiй Єдиного, Отця, i Сина, i Святого Духа, нинi, i повсякчас, i на вiки вiкiв. Амiнь.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Молитви до святого Пантелеймона, фото: pravoslavna.volyn.ua

Молитва недужого — до цілителя Пантелеймона

О великий угоднику Христовий, страстотерпцю і цілителю многомилостивий Пантелеймоне! Змилосердься наді мною, грішним (грішною), почуй мій стогін і плач. Умилостив Небесного Верховного Лікаря, Творця і Цілителя душ і тіл наших, Христа Бога, як на те Його свята воля, хай дарує мені, грішному (грішній), зцілення від недуги, що мучить мене. Прийми недостойне моління моє, бо немає більшого (більшої) від мене грішника (грішниці)! Та не погидуй моїми гріховними ранами, а змасти їх єлеєм милості твоєї і зціли мене благодаттю Господньою. Хай же здоровий (здорова) душею і тілом зможу решту днів моїх провести в покаянні, волю Божу бездоганно виконуючи і сподоблюся прийняти благий кінець життя мого. О, угоднику Божий, ублагай Христа Господа, щоб твоїм заступництвом дарував здоров’я тілу моєму і душі моїй спасіння. Амінь.

Добірка молитов до святого Пантелеймона, фото: Апостроф

Молитва за поранених воїнів

О, святий Пантелеймоне, цілителю хворих і захиснику поранених, ми звертаємося до тебе з молитвою у цей складний час війни. Зглянься, на наших воїнів, які щоденно ризикують своїм життям, захищаючи нашу країну від ворогів. Нехай твоя благословенна душа прийме наші прохання та молитви за них.

Ми благаємо тебе, святий Пантелеймоне, оберігай і зціли наших поранених та скалічених воїнів. Допоможи їм відновити своє здоров’я та силу. Надай їм надію на одужання і віру в свою перемогу над тяжкими випробуваннями. Ти, який сам був лікарем, знаєш, які страждання можуть переживати хворі і поранені. Просимо тебе, даруй їм свою лікувальну силу та благодать. Нехай твої благословенні руки доторкнуться їхніх ран і допоможуть вилікувати їх.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Святий Пантелеймоне, молимося і за тих, хто доглядає за пораненими на передовій та в лікарнях. Надай їм мудрість, силу і терпіння. Допоможи їм знайти найефективніші способи лікування та швидке одужання своїх пацієнтів. Також, молимося за родини наших воїнів, які ділять страшну турботу і тривогу за своїх близьких. Даруй їм міцність і спокій у цей важкий час. Підтримай їх і утверди у вірі.

О, святий Пантелеймоне, ти, кого величають за твою безкорисливу любов і милосердя, прийми наші молитви і заступництво. Будь нашим покровителем у цей час війни, допомагай нам, захищай і зціляй наших воїнів. Ми благаємо тебе, святий Пантелеймоне, прийми наші слова і почуй наші серця. Амінь.

День великомученика і цілителя Пантелеймона, фото: napensii.ua

Раніше ми публікували сильні молитви на Спас. Для вас — добірка молитов, які роблять дива. Діліться ними зі своїми рідними, друзями і колегами.