Чому сьогодні потрібно носити зручне взуття: особливості свята 15 серпня

Усі свята

Хіцька Наталія

Редакторка стрічки новин

Заборони свята 15 серпня 2024 року. Фото: freepik.com

За новим стилем свято відзначають 15 серпня, а за старим - 28-го

Сьогодні у церковному календарі - свято Успіння Пресвятої Богородиці або ж Перша Пречиста. Це одне з важливих дванадесятих свят, які шанують християни, тож дуже важливо не порушувати заборон цього дня.

Так, свято Успіння Пресвятої Богородиці присвячене завершенню її земного життя та переходу до життя вічного. Вірянам варто цього дня піти до храму - поставити свічку та помолитися святій, щоб вона подарувала здоров’я вам та вашій родині, захистила від хвороб та бід. Якщо не маєте змоги піти до церкви - помоліться Богородиці вдома.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Зважаючи на важливість цього свята, не варто випробовувати долю, ігноруючи заборони цього дня. Зокрема, утримайтесь від сварок, лайки, пліток та поганих думок.

Відкладіть сьогодні всі хатні справи, а також не займайтеся рукоділлям. Жінкам також не варто записуватися до перукарні на стрижку, щоб разом з волоссям не позбутися своєї долі.

Та й загалом цього дня не можна брати до рук гострі предмети. Навіть хліб варто ламати, а не різати ножем.

На Успіння заборонено ходити босоніж по траві, що вкрита росою, оскільки остання символізує сльози по смерті Богородиці. Водночас варто обирати дуже зручне взуття - якщо ж натрете сьогодні мозолі, то накличете на себе невдачі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми публікували календар професійних та державних свят. Що будемо відзначати в останній місяць літа 2024 року - дізнавайтесь у цьому матеріалі.