Плануйте свято без новорічної красуні: чому жива ялинка небезпечна для дитини

Новий рік і Різдво

Хіцька Наталія

Редакторка стрічки новин

Вже зовсім скоро розпочнеться цикл зимових свят. Турботливі батьки, намагаючись подарувати своїм дітям трішки дива й святкового настрою, придбають і прикрасять вдома новорічну ялинку. Проте іноді це не надто хороша ідея і нижче розповідаємо чому.

Якщо у вас вдома є маленькі діти, краще взагалі відмовитися від такого святкового декору як ялинка. Аргументи, які пояснюють таке рішення, наводить видання Фокус.

Алергічні реакції

Живе дерево може спровокувати появу у дитини алергічної реакції. Особливо чутливий до хвойних запахів організм новонародженого малюка та дитини до року.

Ознаки алергії: 

  • нежить;

  • задишка;

  • висипи на тілі;

  • кашель;

  • підвищення температури;

  • свербіж.

Якщо думаєте, що уникнути проблеми можливо, придбавши штучну ялинку - помиляєтеся. Якщо вам попадеться декор з пластику поганої якості, він теж може спровокувати алергічну реакцію. Тож доведеться ретельно обирати якісний декор або все ж зустрічати різдвяно-новорічні свята без ялинки.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Погана фіксація ялинки

Якщо ви все ж встановили новорічне дерево, переконайтеся, що воно добре зафіксоване. Оскільки дитина може потягнути за гілку або прикрасу і ялинка впаде на неї, приваливши всією своєю масою.

Фото: babygatehub.com

Іграшки, які б’ються

Якщо в домі є маленька дитина, краще відмовитися від скляних прикрас, які легко розбити. Віддайте перевагу пластиковим ялинковим прикрасам.

Гірлянди 

Дітлашня любить все, що блищить і світиться. Тому траплялися випадки, коли вони пробували гірлянди на смак і їх вражало електричним струмом.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми писали про ялинкові прикраси. Коли купувати, які бувають і що краще вибрати - дізнавайтесь у цьому матеріалі.

Фото: todaysparent.com