На паличках, на воді і на книзі: найцікавіші ворожіння на Щедрий вечір, які допоможуть зазирнути в майбутнє

Новий рік і Різдво

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Здавна вважалося, що ворожіння на Щедрий вечір можуть показати нам майбутнє та розповісти дівчатам про їх судженого. Хоча церква ці обряди не схвалює, в народі вони все ж мають популярність. Ми зібрали найвідоміші гадання на Меланки..

Раніше Маланки, або Щедрий вечір святкували 13 січня. Однак з переходом на новий церковний календар дата свята змістилася. Тепер Щедрий вечір ми святкуємо 31 грудня, а отже в цей день і гадаємо.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ворожіння на паличках

Для цього гадання треба взяти три палички – червону, білу та синю – і покласти їх в коробку. Треба тягти їх тричі. Перша говорить про багатство майбутнього чоловіка: червона – багатий, біла – достатньо зароблятиме, синя – бідний. Друга дозволяє дізнатися про зовнішність: червона – красень, біла – симпатичний, синя – непривабливий. Третій раз вказує на ступінь кохання: червона – палко та до кінця життя, біла – ревнуватиме безжально, синя – зраджуватиме.

Ворожіння по собаках

До кімнати, де сидить дівчина, впускають собаку. За поведінкою собаки можна здогадатися про її долю: якщо пес відразу підбігає до неї – щасливий шлюб; якщо спершу нюхає підлогу – сердите та суворе подружжя; а якщо відразу ласкаво лащиться та виляє хвостом – чоловік буде лагідним.

Ворожіння за допомогою підслуховування

Той, хто ворожить, йде під чужі вікна та підслуховує будь-яку розмову. Залежно від того, хто говорив: молодий чи старий, тверезий чи п'яний, чи розмова була веселою, чи неприємною, результат передбачає чоловіка молодого чи старого; того, хто не питиме чи п'яницю; життя веселе та безтурботне, або важке та неприємне.

Ворожіння на воді

Треба опустити перстень у воду і виставити цю посудину на ніч на мороз. Кількість горбків на воді вказує на кількість наречених цьогоріч. Якщо вода замерзла однією опуклістю – скоро вийдеш заміж, а якщо рівно – для весілля ще не час.

Ворожіння на книзі

Незмінно улюблене, правдиве та дуже просте ворожіння. Треба взяти художню книгу і задумати питання. Потім навмання відкрити сторінку і вказати пальцем на будь-який рядок. Це і буде відповіддю на твоє питання.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми писали про те, що не можна робити на Новий рік. Дізнайтеся, як уникнути смутку, невдач, фінансових проблем та зради у новому році.