10 ідеальних книг для осіннього релаксу (СПИСОК)

Особистісний розвиток

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Коли за вікном іде дощ і такий холод, що не до прогулянок -  саме час передивитися свою бібліотеку і вибрати книгу на осінній вечір. Зробити гарячого чаю, закутатися в теплу ковдру і насолоджуватися хорошими історіями перегортаючи сторінки.

Які книги варті вашої уваги і припадуть до смаку вирішувати вам. Ідеальною добіркою для осіннього настрою, поділиться vsviti. Вам залишиться лише вибрати книгу яка пасуватиме саме зараз.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

1. О. Генрі "Останній листок"

Коротка розповідь саме на осінню пору, яка лишає довгий посмак. Цю річ варто перечитувати знову і знову. Адже варто нагадувати собі про те, яке наше життя дивовижне і сповнене глибоких почуттів. Де панує дружба і люди вміють жертвувати собою.

 2. Рей Бредбері "Напередодні Дня всіх святих"/"Дерево Гелловіну"

Книги Бредбері підійдуть на будь-який настрій, погоду і пору року. Вона гарно підійде людям, які у буденному житті шукають магію і прагнуть розгадувати таємниці. Та у дорослому житті полюбляють дивовижні історії.

3. Карлос Руїс Сафон "Тінь вітру"

Для осіннього настрою навдивовижу ідеальний. Готичний роман про Середньовіччя і нереальні історії. Головний герой у дитинстві натрапляє на магічну книгу, яка змінила його подальше життя. Автор проводить нас через перипетії і пригоди, повороти долі і формування взаємин з людьми.

4. Діана Сеттерфілд "Тринадцята казка"

5. Фенні Флеґґ "Смажені зелені помідори в кафе "Зупинка"

Багато хто вважає, що книга цікавіша за фільм з такою ж назвою. Здається, просто дві жінки пліткують попиваючи каву. Але насправді головні героїні обговорюють історії з життя людей, які їх оточують. Захопливі, веселі, іноді сумні розповіді, які здатні надихнути і розвіяти осінню хандру.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

6. Скарлетт Томас "Наш трагічний Всесвіт"

Книжка англійського письменника, яка переносить нас у атмосферу, що притаманна  Англії: похмура погода, чай з молоком, опустілі вулички, каміння бруківки, яке покрите мохом. Героїня книжки - письменниця, яка знаходить книгу, яка повністю перевертає її життя. Світ навколо повністю змінюється, незмінною лишається лише осінь.

7. Шарлотта Бронте "Джейн Ейр"

Вічна класика зачитана любителями книг до дірок. Варто прочитувати не один раз, особливо в осінню пору. Мало кого ця книжка здатна не зачепити. Вона лишає свій слід у серці людини назавжди.

8.  Ернест Гемінгвей "Свято, яке завжди з тобою"

Дуже влучно і детально передає атмосферу життя Парижу початку 20 століття. Автор пригадує своє життя, перші письменницькі починання і життя з дружиною. Книга була видана після смерті письменника по записах його блокноту.

9.  Кеннет Грем "Вітер у вербах"

Справжня класична англійська казкова історія, яка буде цікавою і дітям, і дорослим. Ця книга обов'язково має бути у вашій сімейній бібліотеці, адже вона здатна прищепити і розвинути смак у дітей.

10. Оксана Забужко "Музей покинутих секретів"

Чудовий атмосферний роман української письменниці Оксани Забужко, неодноразово відзначуваний як "книга року" (в Україні, Німеччині, Швейцарії, Польщі). Він вважається візитівкою нової української літератури і визнаний як "роман нобелівського класу". Родинна сага трьох поколінь, події якої охоплюють період від 1940-х років до весни 2004-го. Тут - про владу минулого над майбутнім, про кохання, зраду, смерть та споконвічну війну людини за право бути собою.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Звичайно це лише початок з нескінченного переліку цікавих книг. Кожен формує свою власну бібліотеку виходячи з своїх уподобань. Можливо у ній і не буде книг з переліку, які має прочитати кожен, але неодмінно вони лишаються улюбленими і читаними не один раз.

Головне фото: freepik