Мільярдер Воррен Баффет назвав ключовий вибір у житті, який визначає успіх або невдачу людини

Особистісний розвиток

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Мільярдер Воррен Баффет та його філософія буття. Фото: psm7.com

Його світогляд може допомогти досягнути вершини і вам, якщо ви справді зрозумієте, що він має на увазі

У нашому світі, де успіх зазвичай вимірюється у сумах, які лежать на вашій банківській картці, назвою вашої посади або величиною вашого статусу у суспільстві, Воррен Баффет пропонує дізнатися про його альтернативний світогляд. У чому він полягає — розповідаємо.

На думку мільярдера, ім’я якого знають по всьому світу, справжній успіх залежить від любові, яку ми плекаємо. Про це повідомляє видання Inc.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чому любов — єдине, що важить у цьому світі?

Одного разу Баффет сказав:

По суті, коли ви досягнете мого віку, ви дійсно будете вимірювати свій життєвий успіх тим, скільки людей, які ви б хотіли, щоб вас любили, насправді люблять вас.

Для підприємців та лідерів, які ведуть за собою маси, це може видатися чимось нелогічним та недосяжним, бо світ нас цьому не вчить. Кожна доросла людина буквально затягнута у вир постійної гонитви за новими досягненнями, які можна виміряти у грошовому еквіваленті. Але, бігаючи за багатством, ми забуваємо про інші важливі частини свого життя.

Мало хто замислюється, що забрати з життя усе, окрім грошей та слави, то найважливішим для людини буде зовсім не це. Тільки любов інших людей до вас тоді матиме значення.

Річ у тому, що справжнє лідерство – справжнє, автентичне, сміливе лідерство – полягає у розбудові стосунків, які не тільки допомагають людям процвітати та рости, але й приносять особисту самореалізацію та мету для лідера. Це і є той безпрограшний варіант, на який, імовірно, натякає Баффет.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як культивувати любов у своє зайняте життя

Звісно ж, усі ми зайняті: робота, домашні справи, планування наступного тижня / місяця / року життя або щонайменше відпустки, список термінових справ, розширення власного бізнесу, нові проєкти… Але, щоб ваше професійне життя не було порожнім і могло дати вам щось більше за гроші (від яких ніхто, звичайно, не просить вас відмовлятися), спробуйте запровадити у своє життя ці 5 простих стратегій:

  1. Будьте присутніми тут і зараз. Коли ви на роботі, відключайтесь від домашніх справ і віддавайте всю свою увагу людям, які працюють разом із вами. Менше говоріть, якщо немає чого сказати, і більше слухайте.

  2. Практикуйте подяку щодня. Не забувайте дякувати людям за те, що вони роблять. А ще — за те, ЯК ДОБРЕ вони це роблять чи принаймні намагаються зробити. Кілька добрих слів — це чудова мотивація, яка ніколи не буде зайвою.

  3. Встановіть чіткі межі. Робота у нашому житті надзвичайно важлива, але вона — не все наше життя. Так як на роботі ви “відключаєтесь” від домашніх справ, так і поза роботою не гайте часу та емоцій на те, що пов’язане з нею безпосередньо.

  4. Інвестуйте в якісний час з правильними людьми. Свідомо обирайте тих, з ким проводите вільний час: якщо ця людина вам дорога, виділіть для неї особливе місце у своєму житті та графіку; а якщо йдеться про того, хто тільки гає ваш час пустими балачками, ниттям і постійними дурними проханнями з будь-якого приводу — відставте цю людину на дальню полицю свого прекрасного життя.

  5. Ставте пріоритет емпатії. Емпатія – це здатність розуміти і відчувати почуття іншої людини, ніби влазити у її шкіру та дивитися на світ її очима. Ви не обов’язково повинні поділяти світогляд цієї людини та підтримувати її у всіх задумах, але, якщо вам дійсно небайдужа певна людина, ви повинні вміти почуватися на її місці.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми також розповідали, що на рівень прибутку впливає тип інтелекту, яким володіє та чи інша людина. Як це працює — пояснюємо тут, разом експертами.