Розкажуть більше, ніж хотілося б: ці звички видають людей, які жили в бідності

Психологія

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Фото: unsplash.com

Життя у бідності накладає на людину відбиток, який залишається навіть після того, як фінансове становище покращується

Не має значення — чи зростала людина в бідності, чи мала фінансові складності вже в дорослому віці, проблеми з грошима формують погляди та звички, які можуть залишитися з людиною на все життя.

Звички бідних людей: 8 речей, які важко приховати 

Фінансові проблеми — це те, з чим стикається багато людей. І цей період залишає дуже сильний відбиток на подальшому житті. Видання New Trader U розповіло про 8 звичок, які вказують на те, що людина певний час жила в бідності.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ощадливість та звичка шукати спосіб заощадити

Люди, які стикалися з бідністю, на все життя залишаються з "суперздібністю" знаходити великі знижки та вигідні пропозиції. Здається, вони постійно шукають способи зекономити, використовують купони та бонусні картки, очікують на розпродажі або ж порівнюють ціни в різних магазинах. 

Накопичення та заощадження

І мова зараз не тільки про кошти. Люди, які переживали складності з фінансами, часто купують заздалегідь туалетні приналежності, побутові товари чи навіть їжу. Адже хвилюються, що колись гроші на ці покупки можуть закінчитися.

Ремонт замість покупки нових речей

Люди, які не тільки на словах знають, що таке бідність, намагаються продовжити термін служби речей, а не замінити їх на нові. Тому вони вміють доглядати за речами та навіть ремонтувати їх самостійно. Щобільше, їм важко відмовитися від ремонту, навіть коли покупка нової речі здається більш економічно вигідним рішенням.

Фінансова тривожність

Хронічне занепокоєння, що гроші ось-ось закінчаться, — відчуття, яке надовго залишається з тими, хто стикався з бідністю. 

Радість в простих задоволеннях

Люди, які пережили фінансові труднощі, цінують недорогі та прості радощі. Наприклад, щирі розмови, прогулянки в парку чи домашні вечері за родинним столом.

Провина за витрачання грошей на "несуттєві" речі 

Люди, що зростали в бідності, навіть в дорослому віці, досягнувши фінансової стабільності, можуть відчувати дискомфорт та провину за те, що витрачають гроші на дорогі речі чи власні враження.

Прагнення до успіху

Успішність та бідність — це антоніми. Тому люди, які мали фінансові труднощі в минулому, намагаються працювати більше, щоб забезпечити і себе, і своїх рідних.

Практичність та функціональність в пріоритеті

Обираючи між предметами розкоші та практичними та функціональними речами, люди, що переживали бідність, довго не думатимуть. Вони оберуть те, що буде служити довго та принесе користь.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про випадкові фрази, які видають емоційно незрілих людей. Перевірте себе та близьких.