Це не для них: 3 популярні фрази, які ніколи не вживають психологічно стійкі люди

Психологія

Тамара Черкасова

Журналістка

Фото: unsplash.com

Стійких людей можна розпізнати по фразам, які вони ніколи не використовують

Деякі люди народжуються стійкими. Іншим доводиться розвинути ці навички. Але всіх їх об'єднують фрази, які вони ніколи в житті не скажуть в свою адресу.

Як визначити психологічно стійку людину: поради психологів

На думку психологів і коучів існують три фрази, які ніколи не вживають психологічно стійкі люди. Про них пише CNBC Make It.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

"Я не можу з цим впоратися"

Коли слабкі люди стикаються зі складними, стресовими або незручними ситуаціями, вони піддаються реакції "бий або тікай". Це, своєю чергою, призводить до того, що вони кажуть собі: "Я не можу з цим впоратися".

Психічно стійкі люди, за словами коуча Джейона Шена, застосовують інший підхід. Замість того, щоб замикатися в собі або тікати від своїх проблем, вони покладаються на підтримку своїх близьких. Шен називає це "піклуванням і дружбою".

Коуч радить наступного разу, коли вам знадобиться психологічне розвантаження, звернутися до групи підтримки, тобто до друзів. Це створить безпечний простір, де ви зможете виговоритися.

"Я - жертва"

Деякі труднощі можуть змусити людину почуватися безпорадно. Але, швидше за все, це не так. Піддавшись у такі моменти психології жертви, можна зробити проблеми ще більшими і зануритися у хвилю невпевненості в собі або жалю до себе.

Замість цього стійки люди використовують фрази на кшталт: "Я не дозволю собі бути жертвою" або "Я можу пройти через це". Це дозволяєнабратися сили та рішучості, необхідних для подолання обставин, що склалися, каже психологиня Кортні С. Уоррен.

"Так", коли не хочеться щось робити

Психічно стійкі люди вміють встановлювати кордони, розповідає психологиня Джессіка Джексон. Погоджуючись на все, ви можете викликати схвалення оточуючих та суспільства, може дуже швидко вигоріти, заробити стрес або ж отримати негативні емоції.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали про 7 ознак, які видають людину, яка мала важке дитинство. Наслідки складних часів не завжди негативні, але завжди лишаються з людьми надовго.