Ось що роблять багатії, а бідні про це навіть не задумуються

Бізнес та гроші

Богдана Карц

Головна редакторка

Секрети багатіїв, які досягли успіху у житті. Фото створене ШІ для HOCHU.ua

Розкриваємо 5 секретів багатства, які вас здивують

Усі люди мріють бути багатими. От тільки ефемерне “багатство” кожен сприймає по-своєму: для когось це власна яхта, вертоліт і будинок на узбережжі океану, а для когось багатство — це така сума на рахунку, якої завжди вистачатиме для закриття власних потреб і щоб трохи лишалося про всяк випадок.

Якщо ви думаєте, що багатії мають якісь “особливі знання”, завдяки яким роблять статки, то загалом не помиляєтеся. От тільки насправді вони зовсім не втаємничують від світу свої секрети успіху, як багато хто вважає, а зазвичай навпаки ними залюбки діляться з іншими, чудово розуміючи, що навіть такі прості істини не всім під силу зрозуміти і тим більше почати використовувати собі на користь. Про 5 секретів багатства розповідаємо разом Ukr.Media.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

💰 5 секретів фінансового успіху

  1. Освіта та саморозвиток. Багатії прекрасно знають, що кожен вкладений у власну освіту цент окупиться сторицею, якщо ти дійсно прагнеш бути фінансово незалежним. Постійне навчання та вдосконалення власних навичок — ключ до успіху. Читайте книги, проходьте різні онлайн та офлайн-курси, марафони та майстер-класи (наразі є безкоштовних пропозицій, які принесуть не менше користі, ніж платні), здобувайте формальну чи неформальну освіту — розвивайтеся у будь-який доступний спосіб і ніколи не зупиняйтеся на досягнутому!

  2. Оточення. Від того, з ким ви спілкуєтеся проводите свій час дуже багато залежить. Старайтеся обирати для себе “рівну” компанію або людей, які вже досягли того, що ви тільки прагнете отримати — це краще, ніж бути найкращим серед найгірших. І ніколи не забувайте, що корисні знайомства та зв’язки ще нікому не нашкодили.

  3. Фінансова грамотність. Без цього — ніяк. Якщо дати велику суму фінансово “непідкованій” людині, вона її просто профукає, а от фінансово грамотна людина навіть невелику суму змусить працювати на неї і приносити їй більше грошей у перспективі. Якщо хочете стати по-справжньому багатим, мусите знати хоча б основи: як складати бюджет, планувати витрати, відкладати та накопичувати гроші, як і в що їх інвестувати, щоб гроші працювали на вас, на чому економити і на чому економити ні в якому разі не варто.

  4. Робота з ризиками. Ризиків не вдасться уникнути нікому — вони з’являються в житті і багатих, і бідних. Однак розумні люди знають коли варто ризикувати, а коли — ні. Ваші рішення завжди повинні бути добре продуманими та зваженими.

  5. Довгострокове планування. Щоб стати дійсно багатим і фінансово незалежним, потрібно змінювати своє мислення і починати мислити стратегічно. Мріяти потрібно, але щоб ці мрії збувалися, ви повинні мати хоч якийсь план з їх утілення в життя. До цілі нас завжди наближають маленькі щоденні кроки.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, де варто ховати гроші в квартирі, щоб їх ніхто не знайшов. Про ці схованки більшість злодіїв навіть не підозрюють.