До кінця 2024 року майже всі карти Monobank вже не будуть дійсними: що робити?

Бізнес та гроші

Богдана Карц

Головна редакторка

У банку завчасно попередили своїх клієнтів про цей важливий момент

Не встигли українці “відійти” від новин про нові податки, ліміти на перекази між картками та заборони на поповнення чужих карток через термінал, як от вам знову новина: до кінця поточного року майже всі картки Monobank перестануть працювати! Що, як, чому і що з цим робити — розповідаємо!

Віднедавна багато клієнтів Монобанку почали отримувати сповіщення у додатку про необхідність замінити платіжну картку. Як з’ясувалося, банк відмовляється від співпраці з платіжною системою Mastercard і вирішив заздалегідь повідомити про це своїх клієнтів, які мають саме такі картки, закликаючи їх до кінця 2024-го перевипустити їх, щоб перейти на Visa.

Повідомлення від Monobank про необхідність замінити (перевипустити) картку. Фото: ХОЧУ!
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

До 2025 року картки Mastercard клієнтів банку будуть деактивовані, тобто розрахуватися ними вже буде неможливо. А от при перевипуску картки Моно всі ваші кошти автоматично будуть перенаправлені на новий рахунок.

❗️ Однак зараз слід враховувати один дуже важливий нюанс: виявилося, що клієнтів, які вирішили завчасно замінити картку Monobank немало, тому термін доставки нової картки може виявитися дещо більшим за анонсований банком.

У чому проблема? У тому, що перевипустивши свою картку (що необхідно для замовлення нового “пластику”), стара чорна картка відразу ж стане недійсною. До моменту отримання нової пластикової картки єдиним варіантом розрахуватися карткою Моно буде NFC на вашому смартфоні або ж перекидання коштів на якусь іншу фізичну картку.

Переписка з Monobank щодо термінів доставки нової чорної картки. Фото: ХОЧУ!

До речі, за перевипуск картки Mastercard передбачений кешбек від банку у розмірі 100 грн. А доставка нової пластикової картки — безкоштовна.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також ми раніше розповідали, що з 1 листопада Нацбанк виводить з обігу дві "ходові" купюри. Які гроші скоро зникнуть безповоротно і чи треба громадянам їх іти й міняти самостійно на нові — дізнавайтеся на HOCHU.ua прямо зараз!