Відкусили паску до Великодня? Ось до чого це може призвести

Важливо знати

Дарія Кириленко

Редакторка стрічки новин

Фото створене за допомогою ШІ, Хочу

Коли можна їсти паску, і чи гріх пробувати її до Великодня

Віряни готуються до Великодня. Поки не настане Воскресна неділя, ніхто не їсти писанки, крашанки і паски. Раніше ми писали, що не можна купувати на Великдень, а тепер розкажемо, чи дійсно гріховно їсти паску до настання цього свята.

До Великодня чимало людей дотримуються посту. В цей час не можна їсти м'ясо, рибу та інші продукти. Проте священники наголошують, що головний пост — це утримання від гріха, злості, сварок і помсти.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Отож, чи грішно спробувати паску до Великодня? З однієї сторони — так, адже під час дотримання посту потрібно обмежити себе у такій їжі. А з іншої сторони — ні. Христос уже воскрес, і для Нього найважливіше — ваше добре серце, любов, мир, добро та чесність, яку ви несете.

Особливо, якщо це стосується випікання пасок для дітей, які є нужденними або залишилися без батьків. Або ж для захисників ЗСУ. Перед тим, як подарувати для них такі смаколики з нагоди Великодня, варто спробувати, чи все пропеклося, і чи смачно вийшло.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, що потрібно дарувати на Великдень похресникам. Експерт розповів, що означає “волочильне”, коли його дарують, і що це має бути.