Штормитиме сильно: рідкісна сонячна буря накриє Землю цього тижня

Важливо знати

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Фото: youtube.com/watch

На Землю цього тижня очікує сонячна буря

Минулого тижня Земля потерпала від відчутної сонячної бурі, яка призвела до появи незвичайних червоних північних сяйв у широтах, де вони зазвичай не спостерігаються. Національне управління океанічних і атмосферних досліджень США попередило про можливість того, що 14 травня, або 15 травня, Земля потерпатиме від сонячної бурі.

Частинки можуть взаємодіяти з атмосферою Землі та магнітним полем. Це може призвести до перебоїв в супутниковому зв’язку та, ймовірно, становитиме радіаційну небезпеку для астронавтів у космосі та перешкоди в електромережах, повідомляє dailymail.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

В понеділок синоптики NOAA повідомили, що магнітна буря на Сонці, яка є причиною цих подій, все ще викликає найінтенсивніший клас сонячних спалахів, спалахи класу X.

Фото: dailymail

Сонячна радіаційна буря категорії G1-G2 цього тижня буде не такою потужною, як попередні. 14 та 15 травня вони будуть слабкими, К-індекс перевищить 6 та 5. Велика частина майбутньої радіаційної бурі буде поглинена магнітним полем Землі, проте не поблизу полярних регіонів.

Команда NOAA випустила попередження, що радіозв’язок на полюсах Землі вже сьогодні може відчувати “загасання” на певних частотах. Все ж таки залишається ймовірність появи полярного сяйва набагато далі від полярних регіонів, адже шторм здатний штовхати його далі на південь, як це вже було кілька днів тому.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали про погоду на цей тиждень. У деяких областях можна очікувати дощів, гроз та, навіть заморозків.