5 символів української столиці, про які варто згадати напередодні Дня Києва

Важливо знати

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Фото: nashkiev.ua

У 2024 році День Києва випадає на 26 травня

Раніше свої улюблені місця Києва назвали зірки серіалу “Зв’язок”. А у цій статті з нагоди Дня Києва пропонуємо згадати про символи української столиці. Впевнені, всім вам вони дуже добре знайомі.

Щороку в останню неділю травня українці відзначають День Києва. А які офіційні та неформальні символи міста ви знаєте? Згадаймо їх разом з Visit Ukraine Today.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Київські каштани

Вважається, що висадити каштани на нинішньому бульварі Тараса Шевченка доручив у 1842 році цар Микола I під час свого візиту до Києва. Незадоволений результатом, цар наказав викорчувати дерева та замінити їх тополями. Та містяни не лише не позбулися каштанів, а й висадили їх у своїх двориках. Символом міста вони стали у другій половині XX століття.

Фото: kyiv-city.com

Герб

Герб з Архангелом Михаїлом, якого вважають покровителем міста, затвердили у 1995 році. Його образ можна зустріти в архітектурі, іконографії та релігійних процесіях.

Фото: ukr.cool

Київський торт

Цей десерт має свій унікальний рецепт, до якого входять бісквітні коржі, крем на основі вершкового масла та горіхова начинка. Справжня гордість вітчизняної кондитерської традиції.

Фото: roshen.kh.ua

Золоті ворота

Чи не одна з найвпізнаваніших архітектурних пам’яток міста. Вважають, що вони були зведені ще у 1164 році та мали назву Південних. Золоті ворота входили до системи оборонних споруд Києва.

Фото: kievvlast.com.ua

Гімн Києва

Авторами цієї пісні є поет Дмитро Луценко та композитор Ігор Шамо. Вже після її першого виконання у 1962 році вона стала неофіційним гімном Києва, а ось офіційним лише у 2014 році.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали про свято Івана Купала. Коли та як ми його святкуватимемо у 2024 році - дізнавайтесь у цій статті.