Вересень буде неймовірним: синоптики дали прогноз на початок осені (ФОТО)

Важливо знати
1 034

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Яка погода буде в Україні у вересні. Фото: freepik.com

Якою буде погода в Україні на початку вересня та в жовтні? ⛅️

Після спекотного літа на Європу очікує надзвичайно теплий початок осені. Якою буде погода у вересні та що чекає зокрема на Україну, розповідаємо далі!

Прогнозом синоптиків на вересень 2024 року ділиться сайт bloomberg. За його даними, після кількох хвиль спеки та посухи на південному сході континенту, новий сезон усе ще радуватиме високими температурами. Більш того, середня температура повітря на початку вересня перевищуватиме багаторічні показники.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Згідно з даними Atmospheric G2, на початку вересня температура на материку буде на 5-8 градусів вище 30-річного середнього значення. Південна Німеччина, Балкани, Україна та Балтія будуть особливо теплими.

Про це заявив Метью Дросс - метеоролог компанії Maxar Technologies Inc.
Синоптики дали прогноз щодо температури повітря у вересні 2024 року. Фото: Європейський центр середньострокових прогнозів погоди / bloomberg.com

Синоптики попереджають, що глобальне потепління продовжує літню спеку у вересні та навіть у жовтні в Європі. Це збільшує загрозу від екстремальних погодних явищ, таких як повені, сильні шторми та лісові пожежі. Однак м’якші погодні умови можуть відтермінувати початок опалювального сезону 2024/25.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

А як буде з погодою восени загалом, ми розповідали тут. Синоптики ще влітку дали прогноз на осінь 2024.