Останні натяки на літо покидають Україну: у жовтні побачимо сніг і відчуємо перші заморозки (ПРОГНОЗ ПОГОДИ)

Важливо знати

Богдана Карц

Головна редакторка

Яким буде жовтень 2024 в Україні: погода. Фото: pixabay.com

Розповідаємо, яким буде другий місяць осені та коли пора буде хапатися за теплі речі

Новий місяць розпочнеться з теплої комфортної погоди, яка, однак, дуже скоро зміниться на типово жовтневу. Коли слід очікувати на відчутне похолодання, перший сніг та заморозки, розповідаємо далі.

Деталями щодо погоди в Україні на жовтень 2024 року ділиться кандидат географічних наук, метеоролог Ігор Кібальчич на meteoprog.com. За його словами, традиційно у цей період атмосферні процеси над Європою поступово набувають все більше зимових рис - часто йдеться про заморозки та перші снігопади. Чи буде те саме і цього року — дізнавайтеся у цій статті!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

🌡 Вересень побив рекорд

Ігор Кібальчич зауважує, що цьогоріч кінець вересня був досить нестандартним, бо середньодобові значення температури перевищують позначку +15°С, а часом ідеться навіть про +20°С і вище. За мірками синоптиків це означає справжнє метеорологічне літо.

Більше того, вересень 2024 року виявився рекордно теплим у нашій країні за увесь період спостережень, за винятком крайніх західних областей,
- говорить синоптик.

🌡 Яким буде жовтень 2024 року: прогноз погоди

У перші дні жовтня у більшості областей збережеться аномально тепла погода.

А от вже з 5-6 жовтня погодні умови істотно зміняться: українцям варто бути готовими до різкого похолодання, дощів та посилення вітру. Температура знизить на 7-13 градусів — це і буде початком справжньої календарної осені 2024 року.

Перші заморозки — як на поверхні ґрунту, так і у повітрі — варто очікувати приблизно в період з 7 по 10 жовтня (на початку наступного тижня — ред.).

На початку другої декади місяця температура повітря почне підвищуватись, значних опадів не прогнозується. А от третя декада жовтня, яка теж буде досить теплою, принесе чимало дощів — рясних та частих.

Місцями у третій декаді може спостерігатися перший сніг, особливо у передгірських районах та на Поліссі. Але формування снігового покриву, хоч і тимчасового, малоймовірне,
- зазначає синоптик.
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, чи варто очікувати на ранню зиму цьогоріч. Дізнавайтеся прямо зараз, які прогнози вже можуть дати синоптики щодо погоди під кінець осені та на початку зими 2024/2025!